Hobie Mirage Drive sau mirajul caiacelor

July 16th, 2009 Postat in concurs, Pe Apa

Asadar, revin cu impresii cum am promis.

Prins cu o ceva taskuri, mai mult sau mai putin planificate, reusesc vineri la 17 sa plecam din Bucuresti cu destinatia Colibita. La ora 1:00 am, eram pe malul lacului Colibita, printre corturi adormite, lansam caiacul la apa, si jumate de ora mai tarziu sforaiam. La 5:00 telefonul suna… sar din pat, si refac idei in minte pt a nu incepe mansa inainte sa am totul in barca.. ooops in caiac. πŸ™‚ Ati ghiciti, e dimineata zilei de 4 iulie, si incepe etapa de la Colibita din TAVP

In fine, ma salut cu gazdele noastre Tinu si mama Vali de la Pensiunea Arinis, si la o cafea aud deja comentariile “glumete” la adresa caiacului.

la 6.30 eram in mijlocul lacului alaturi de Petre German, Mishu, Gyorg, Bunicu’, Dan Iercosan si toti ceilalti din grupa 2 (numai unu si uni), deci o mansa in care ma gandeam sa punctez sa nu ma fac de ras in asemenea companie. In plus avem si caiacul Hobie Sport Fish special pentru teste.. in conditii pescuit, concurs dar si relaxare in sapatamana ce urma.

Incepam mansa si in prima ora reusesc sa ma bucur de 2 clenuti.. primii 2 pesti prinsi din caiac.. si Hobie puncteaza si la capitolul viteza si stabilitate.. si in plus prinde si peste! Bucuria fuse de scurta durata, un arbitru hatru imi transmite ca puteam sa mai trag de cel de 19.5cm, celalalt de 19 cm nu avea nici o sansa:)

Cu 2 pesti nepunctabili in prima mansa, reusesc perfomranta de inca 7 cleni toti sapte nepunctabili in mansa a 2-a, la cere adaug si inca 2 strapi, totiΒ  indragostiti de acelasi vobler Cozma A10 3 cm Mansa a 3-a trece cum a inceput.. sunt norocosul posesor al unui atac… ratat… si asa incheiem un concurs in care daca ii spun cuiva ca am prins 9 pesti se gandeste ca fac parte din primii 10…dar nu a fost sa fie asa/

Dar, daca la inceput auzeam glume referitor la caiac, aceasta a fost un veritabil vitezist… neavaand nici un fel de competitor in fata gonflabilelor.Β  Mai mult, pot spune cu toata sinceritatea ca mergeam comparativ cu Torrqeedo… si na.. cel mai important.. nu imi “cadea” nici bateria. Toate acestea datorita sistemului de pedale submerse Hobie Mirage Drive.

In fine, in pauzele dintre manse Hobie devine un mic drivetest..Β  adunand.. impresii pozitive.. chiar si din partea celor care initial se voiau critici!

Ce a urmat.. e evident …o saptamana de vis.. in care nu am vrut sa ies pe lac la pescuit din barca.. decat pt salau. Cleanul, se asorta perfect cu caiacul.. dar si cu un Seeker de fibra de sticla 5.6″, o lanseta care mi-a oferit permanent senzatia ca putea lansa mult mai mult decat imi doream (multumesc Mishu)

Nu in ultimul rand, pentru Adina, caiacul a inlocuit orele saptamanale de miscare la sala…. (la modul cel mai sincer, chiar faci ceva miscare)

Mai jos, pe langa imaginile din galerie, si un mic filmuletz pt a avea o idee a vitezei lui Hobie Mirage Drive

enjoy πŸ™‚

  1. 8 Rapunsuri pentru “Hobie Mirage Drive sau mirajul caiacelor”

  2. Postat de ovidiu la Jul 16, 2009

    merge frumusel caiacul asta, dar daca ajungi ca in filmul “jaws” sa zici cu voce gatuita: we need a bigger boat! πŸ˜€
    ha? ce faci atunci? tai firul? pui mana pe pumnal si C: suni un prieten?

  3. Postat de vlad la Jul 16, 2009

    @ovidiu e simplu: nu ai cum sa ajungi ca in filmul Jaws πŸ˜€
    e super stabil si chiar FUN.. asta a fost pt mine ca experienta

  4. Postat de Adina la Jul 16, 2009

    saptamana trecuta l-am inteles in sfarsit pe Ivan Patzaichin (chiar daca el “lucra” cu mainile, iar eu am “lucrat” cu picioarele). Sa te plimbi cu caiacul pe lac, in mijlocul naturii, este sanatate curata. Dupa cum zicea si Vlad as face oricand schimbul caiac – sala, dar intru-cat deocamdata locuim in Rahova….Dar sunt sigura ca vine curand si vremea lui “Flipper” (dupa cum l-am numit tot concediul). Profitand ca Tinu avea si o barcuta disponibila, care-l multumea pe Vlad in “actiunile lui pescaresti” am ingrosat obrazul si aproape zilnic il rapeam pe Flipper cate 2 ore, pana la coada lacului si inapoi de cateva ori…Zic cu mana pe inima si fara teama ca gresesc: caiacul face toti banii!! Multumim “stapanului” ca ni l-a lasat pe “micut” pe mana o saptamana si ceva, sederea la Colibita a meritat din plin

  5. Postat de ovidiu la Jul 16, 2009

    e frumos la vasle si pedale, inca din frageda pruncie 12 ani am dat la vasle multi km in cautarea salailor… totusi next time , mare atentie Vlad sa nu uiti motorul acasa :D… ca la vasle pe dunare s-ar putea sa vaslim mult de tot… cel mai mult din cat am vreodat.
    mie oricum mi-a placut portabote; abia astept sa gasesc o sumushoara de bani πŸ˜‰

  6. Postat de vlad la Jul 16, 2009

    @ovidiu: nu uit.. nu pot decat sa ma bucur sa aud asta

  7. Postat de Dragos la Jul 16, 2009

    super caiacul…ma intreb cat timp trebuie sa-l hranesti sa creasca mare

  8. Postat de Marmota la Jul 16, 2009

    Sincer, nu le am cu pescuitul dar mi-a placut mult cum pedala Adina πŸ™‚

  9. Postat de vlad la Jul 16, 2009

    @Dragos.. asa e specia asta mai mica… dar are si verisori mai dezvoltati!

Adauga un comentariu