Stiucile deltei

November 3rd, 2009 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Pe Apa, Pescuit, Porta Bote


In weekendul trecut, weekend prelungit, dimineata devreme sun partenerul de drum, urcam bote-le pe masina si cap-compas Murighiol, ca sa nu ratam o zi de pescuit. Ajungem la Murighiol, facem jonctiunea cu ceilalti parteneri si ne cazam la pensiunea Mihai la Uzlina, si pornim rapid la un pescuit de salau pe Sf Gheorghe.

Din pacate, rezultatele nu au fost spectaculoase ceva strapazani si ceva bibani, dar ne bucuram de Delta de o zi de octombrie superba.

Dimineata urmatoare cu o intarziere de organizare, reusim sa pescuim pe incinta privata de la Cormoran Uzlina. Gandul la animalele de stiuci de peste 9kg ne dadea fiori gandindu-ne ca nu e bine nici sa bagi mana in apa.. daramite sa cazi din barca (deh nu toti eram dupa o noapte odihnitoare :). Incepem sa pescuim tarziu dupa 10:30 dar prima jutmatate de ora ne da sperante… cam fiecare barca aveam 1-2 bucati de stiuci la 2-3kg…. apoi multi au ramas cu acele stiuci.. dar over all, desi nu au fost capturi spectaculoase, toti am prins 2-3 bucati.

Bucurosi, dar obositi de vant, ne retragem la caldura.. si ne pregatim pt o a 2-a zi, care trebuia sa fie de aceasta data dedicata tot stiucii dar “pe natural”. Dimineata, singur cu Porta Bote, si inca 3 prieten cu un Mursan de la Nauticlife.. plecam spre lacurile din zona. Pescuim 7-8 ore pe un vant de 20km/h aproape constant.. si cu rezultate foarte slabe, reusind sa fiu campion cu 4 marlite la kil’. Surpriza sau nu, indragostit de batzul de casting…. am pescuit exclusiv la voblere jerkuite Salmo Slider si Skinner.  Castigator la puncte Salmo Skinner 10F HGS

Infrigurati si obositi de vantul care a batut constant, ne impachetam spre casa, nu intante evident de a mai incerca capacitatile PortaBote in 2 persoane de acesta data… in incercarea de a mai prinde niste marlitze si strapi si duminica dimineata.

Desi a fost un weekend obositor… ne-a placut… cu siguranta vom reveni 🙂

Adauga un comentariu