Pe apa Gostilei

April 25th, 2010 Postat in Amici PeApa, Pescuit

Dupa mai bine de 2 ani, m-am hotarat sa revin pe Gostilele. Ne-am intalnit la targuri cu administratorii lacului si am mai cerut vesti, apoi din “piata” auzisem  cum ca s-ar fi prins cate ceva  si toate acestea  m-au facut sa revin macar pentru un pescuit de cateva ore. Zis si facut, vineri seara am facut rezervare de barca si sambata la ora 8:30 eram intrat pe apa.

Nu stiam decat cateva locuri, dar am pornit in partea stanga, “la nuci” erau deja 2 barci care pescuiau, am incercat putin mai incolo pescuind pe malul drept. Am tatonat malurile si simt un atac fin pe fir.. intep si semn ca nu m-am inselat, un  prim salaul la kil infruntase un Rob’s Blue Gil de 3″.

Pescuiesc inca cca 15-20 min si ne mutam 100 metri  spre tevi.. cand vad un prag interesant pe sonar. La primul lanseu.. tatonand structurile de sub barca.. o tremurare a firului (chair mai fina decat prima) si un al 2-lea salau.. estimat 1.5-2kg apare in barca. Vinovat City Srhimp 3″.

Prag interesant, structuri si mai interesante.. tatonand cu jigul mai prind un biban, dar partea interesanta avea sa urmeze lansand inaintea barcii paralel cu malul. Ma ancorasem perfect, norocos dar perfect eram inainte de o mare agatatura. Lansez si strecor acelasi City Shrimp printre cocioace si imediat atac ferm.. dar doar un strapazan. Poze.. si eliberat direct din apa.

Incep sa agatz din ce in ce mai tare.. si pentru a nu deranja structurile, montez offset un Assalt Blue Pearl Worm. Lansez si pe cadere atac, intep… si un alt biban pofticios ajunge la barca.

Ma mai delectez cu inca cateva atacuri si ne mutam “la tevi”  unde pe un fost drum actualemente loc perfect de ambuscada intre praguri si cocioace, tot offset mai ratez inca salai din pacate.. unul chiar drilluit cateva secunde… deh mai exersam.

Se face pranz, ne indreptam spre mal, (dupa amiaza eram invitat la o petrecere a unui bun prieten) il sun pe administratorul lacului sa ii zic ca iesim, ii precizez ca avem 2 pesti pe care ii aveam inca pe sirag si imi spune ca nu este nici o problema de numar de pesti.

In concluzie, in ciuda faptului ca este o balta gandita de proprietari pentru acvacultura si eu personal nu inteleg intru totul regimul pescuitului sportiv, Gostilele se incapataneaza sa tina salai si bibani excelenti pentru o partida reusita.

  1. 5 Rapunsuri pentru “Pe apa Gostilei”

  2. Postat de Robert la Apr 27, 2010

    Salut,

    Te-am vazut pe balta cand ai trecut, eu eram in grupul de “la nuci” :), loc ce nu mi-a inselat asteptarile, din nou.

    Gostilele e o balta interesanta, care intr-adevar are un regim aparte si care inca mai oferta momente placute.

  3. Postat de vlad la Apr 28, 2010

    @Robert exact asta am spus si eu, ca este o balta care ma surprinde placut in continuare 🙂

    Inteleg ca am trecut unii pe langa altii si ma bucur sa aud ca locurile “clasice inca produc”… si daca vrei trimite-ne ceva poze cu capturi, detalii… 🙂

    p.s. cat despre sfat… :D… asa mi se pare corect 🙂

  4. Postat de felix la Oct 8, 2011

    nu inteleg de ce ii faceti reclama falsa …e o balta de nota 4 cu indulgenta .iar administratorul are probleme cu legea …
    e un ciudat

  5. Postat de felix la Oct 8, 2011

    nu am prins decat rar si putin , desi am fost foarte taxat in perioada septembrie 2011.
    un sfat : luati-va arme de aparare , pentru ca e agresiv administratorul

  6. Postat de vlad la Oct 10, 2011

    @Felix nu este vorba de reclama….din contra daca vezi replicile mele oarecum mirate.. ca am prins asa bine in ciuda faptului ca este obalta gandita pentru piscicultura.

    Oricum asta era in primavara 2010…. si eram si atunci mirat.. Lucrurile e posibil sa se fi schimbat de atunci… desi sa stii ca personal am auzit si feedback pro si contra

    Fir intins si sper ca sa ai parte de evenimente cat mai placute legate de pescuit 🙂
    Fir intins!

Adauga un comentariu