Avati pe Dunare

November 22nd, 2010 Postat in Amici PeApa, Dunare


Cautand salaul, ca si traditional partener de pescuit toamna pe Dunare, anul acesta am avut parte si de surprize colaterale: multe marlite (parca mai multe ca niciodata), dar si cate una  mai imbracata, dar am redescoperit avatul. Spun am redescoperit, gandindu-ma la acea vorba ca primavara – vara te imbolnavesc cu spectacolul lor de sarituri si plescaituri, dar avatii capitali se spune ca se prind toamna (octombrie, noiembrie).

Zis si facut, ma uit in truse si imi aduc aminte ca RNR-urile de la Rapala (una din armele clasice de avat)  imi lipseau cu desavarsire, ultimele fiind victime ale unor agataturi intr-o partide ratata  de pe mal. Intamplare sau nu, m-am decis sa cautam si alternative si consultand oferte.. am incercat Strike Pro Flap Jack.

Alegem un loc pe Dunare, in care eram hotarati sa deconsipram dimineata salaii, iar ulterior, profitand de vrema buna sa atragem niste avati in capcana numita rattlin’.
Dimineata cu greu am doar 2 atacuri.. ambele ratate (deh.. offset.. agataturi), Ovidiu – ca de obicei – nu scapa occazia si puncteaza 2 salai modelul “sariti de  kil” :)…. apoi liniste, salaii au disparut.

Nu-i nimic, ne apropiem de niste insule de piatra si incercam sa testam raspunsul avatilor. La primele lanseuri primim rapsunsul “prezent” si Lamiglass de fibra de sticla se indoaie frumos cu primul avat la 1.5-2 kg. Castigator  Flap Jack culoarea #146 de 6.5cm. Urmatoarele 10 lanseuri aduc inca 2-3 avati de dimensiunea “standard” 1.5-2kg iar partenerul de barca scapa unul frumos  (poate cel mai “imbracat” avat al partidei… asa ca intotdeauna).

Ne apropiem de un alt loc, unde Ovidiu dadea recital la avati … evident alternand RNR-urile cu “noul microb” Flap Jack de data asta culaorea #A55S si #A0AT

Am prins niste momente frumoase de pescuit de toamna tarzie, dar am descoperit o noua naluca de avat ce cu siguranta nu va lipsi din trusa :).

  1. 6 Rapunsuri pentru “Avati pe Dunare”

  2. Postat de rares la Nov 22, 2010

    ti-as mai zice eu cateva naluci de avat, dar le tin secret pana ne vedem sa iti arat cum prind 😛

  3. Postat de vlad la Nov 22, 2010

    @rares…. bine dl Capture 🙂

  4. Postat de goe la Nov 22, 2010

    tot nu te lasi de sporturile astea domnu Ovide
    bravo si la mai mare……

  5. Postat de liviu_v la Nov 23, 2010

    Bravo baieti! Dupa parerea mea in zilele cand rapeste avatul pot avea unele dintre cele mai tari senzatii la pescuit!

  6. Postat de proodan ionut sorin la Nov 23, 2010

    bravo maestre

  7. Postat de ovidiu la Nov 24, 2010

    iar v-ati scos …felicitari
    bvo
    hai pe Dunare …

Adauga un comentariu