Pescuit in familie.

May 26th, 2011 Postat in Amici PeApa, Pe Apa, Pescuit, Review

Cum incercarile mele de a ma lasa de pescuit s-au dovedit zadarnice, m-am hotarat sa-mi achizitionez un nou motor. 😀 Dupa ce timp de 3 ani am folosit un Suzuki de 2,5cp (si-a facut treaba ireprosabil) am zis sa-mi iau un motor mai puternic pentru partidele de pe Dunare, unde un plus de putere si viteza sunt binevenite.
Dupa un pic de google-leala m-am hotarat: Parsun 5 cp in 4 timpi (cizma scurta). De ce  Parsun? si nu vreun alt brand deja cunoscut: Suzuki, Yamaha, Mercury… etc?

Pentru a a intrunit 3 criterii:  gliseaza barca, usor, doar 24,5kg si pretul. Pret (855 euro TVA inclus) care comparativ cu alte branduri este cu appx 25% mai mic. Cum eu unul nu am incredere in motoare second-hand, mi-am zis  “Parsun sa fie! ” :D.
La prima vedere Parsun (un brand chinezesc) este un motor relativ tanar pe piata, dar cu recenzii bune pe forumurile de “afara” si cum am o afinitate pentru poporul chinez nu mi-a fost greu sa ma hotarasc. 😀
Si pentru a elimina orice intrebare “o fi bine? o fi rau?” am luat motorul intr-o zi de Vineri 13 😀 .
Noul motor va merge in continuare in marea majoritate a partidelor pe  barca pneumatica de 3m.

Bun… Am ajuns Vineri (13) seara acasa, am dat usa la perete si plin de optimism am spus: “honey i’m home”.  Si nu singur, ci cu motorul :D. Andreea s-a uitat la noi ( la mine si la motor) si a zis  “sa ne traiasca!” :)). Mai mult,  m-a insptit si sambata la un o iesire, rodaj & pescuit pe Valea Argovei.
Asa ca am pregatit bagajelele: de pescuit si ale sotiei, care desigur are tot timpul un rucsacel cu de toate… de la lipstick pana la medicamente, reviste, poate si o carte… presupun ca si o instalatie de obtinut apa din nimic era pe acolo, ca altfel nu-mi explic volumul acelui rucsac :D.

Motorul s- a comportat ireprosabil, pornit la a2-a sfoara. Am  urmat desigur toate recomandarile din manual: 15 minute incalzire..apoi 15-20min mers la relanti..apoi la 1/5 – 1/2 acceleratie si dupa vreo 2h de mers efectiv i-am dat 1 minut de gaz doar cu mine in barca…

Revenind la pescuit, am prins cativa salai, vreo 10 cred din care 7 sau 8 punctabili intre 40 si 60cm. Lume multa pe Valea Argovei, erau pescari ca la concurs (probabil antrenamente in apropierea concursului de pe 4-5 Iunie) si presupun ca si weekend-ul urmator va fi la fel.


Andreea desi a pescuit mult mai putin decat mine a prins un salau frumos si a mai scapat doi… desigur ea pescuia conform teoriei “la peste trebuie sa stii cand sa dai” 😀 , si lansa doar 3-4 lansari cat sa-si intretina mana, spre deosebire de mine care periam temeinic fiece loc.

Pentru mine au fost niste pesti munciti, am intrat pe apa la ora 8 si am iesit seara la 19.. destul de imprastiati… am prins si pe apa de 1-1,5m dar si pe 3-4m adancime… plastice variate, Big Hammer ceva Hoochie Koochie ambele de 3″, gramaje de la 3 la 10g.. nimic concludent sau revelator…


Altfel o zi frumoasa cu toate tipurile de vreme, de la ploaie cu soare la vant si caldura fara pic de adiere… Cu siguranta Valea Argovei ramane o destinatie de vizitat.

Sa vedem cand, pentru ca din acest sfarsit de saptamana se ridica prohibitia pe zona de frontiera a Dunarii… Iar pe Dunare  salaii, avatii, somnii, de ce nu si crapii… abia asteapta sa fie prinsi… 😀

  1. 3 Rapunsuri pentru “Pescuit in familie.”

  2. Postat de stfan0172 la May 27, 2011

    si pentru adrenalina era bun unul de 8cp ,la barca ta.oricum sa-ti traiasca si sa care mult salau

  3. Postat de ovidiu la May 27, 2011

    merci dar la o barca de 35kg…si cu 6 Cp am emotii.. cu 8 fuge barca fara mine 😉
    multumesc de urari…

  4. Postat de ovidiu la May 27, 2011

    oricum acum la sfarsit de rodaj (3-4 iesiri cu motorul)am pus GPS-ul pe Dunare contra curentului 16km/h iar fara curent (lac) 19-20km/h; cam dublu fata de Suzuki de 2,5cp (care m-a slujit cu credinta 3 ani… nici nu ma indur sa-l vand 😀

Adauga un comentariu