In aceeasi barca :)

June 27th, 2011 Postat in Amici PeApa, Dunare, Pescuit


Dupa o saptamana calduroasa, spre final weekendul se anunta total in schimbare: sambata furtuni si  cod portocaliu in tara, iar duminica putin mai domol, dar la fel vant estimat de 3o-40km/h. Totusi, ideea de a merge impreuna toti 3 colegi de la PeApa, la o Dunare, nu putea fi ratata. Intrucat experienta isi spune cuvantul, locatia a fost aleasa in functie de vreme evident de catre  Ovidiu “maestrul de ceremonii” pentru operatiuni Dunarene.

Zis si facut, acesta il “pescuieste” prima data pe Rares la 3:30 am (aproape direct din club, si nu … nu cel de pescuit 😛 ), iar la 4:00 ne vedem pt a organiza “calabalacul” intr-o singura masina si cap compas > Dunare, intr-o zona oarecum renumita pt crap si somni (Oltenita), in speranta pentru a pacali avati si poate si ceva salai.

Iata-ne la 7:00 (tarziu stiu :D) pe Dunare… eu cu Rares in Portabote cu 6cp, si Ovidiu cu pneumatica + Parsun 5cp, in mars spre primul loc, loc promitator, tevi scufundate, dig de piatra. Ovidiu si Rares aleg imediat jigul si incep sa tatoneze un super prag de le 2 la 7m, asezonat cu copaci scufundati, in timp ce eu aleg sa incerc jumate din trusa de avat.

Nimic… niciun rezultat; nici macar sarituri de avat. Totusi ne mai vine inima la loc cand un localnic prinde un somotel la 1-2 kg, in apropierea noastra. Incercam locuri diferite, “alergam” inca 10km pana la alt loc de vis.. (“a la Gostinu”  ca sa-l citez pe Ovidiu, care pe drum agataza un avat in devenire).

Ajungem la “pomul laudat” (da era si un pom pe mal in rest pietre, bolovani… totul parea perfect). Doar ca pestii lipseau cu desavarsire… 🙁 doar 1-2 sarituri de avat asa de ciuda in 2-3 ore. Intre timp, incercand toate nalucile de avat, dar si osciland  din cand in cand pe jig, Rares reuseste sa aduca la barca un pui de strapazan:P (bine.. un salau mai mic 😀 ).
Iese si soarele, doar ca nu schima nimic situatia si pornim sa tatonam , plaje si alte locuri doar plutind in deriva, locuri in care alte dati conform spuselor lui Ovidiu, puteai face dus la cati stropi erau de la sariturile avatilor! In fine… aceleasi rezultate: nici macar un atac.

Revenim la dig, intr-o ultima incercare de a salva ziua, Rares si Ovidiu jiguind, eu mizand in continuare pe avat…. si avem noroc. Intai atac (Rares data viitoare sa nu mai desconsideri “sticla” 😛 ) si apoi si dovada. Vinovat Daiwa Current Master, ieri folosit in varianta SR. (promit sa revin cu feedback si despre varianta DR).

Brusc, parca este alta zi, “gherla” pare uitata si iata-ne pe toti 3 rascolind suvoiul si bulboanele in cautarea avatilor. Reusim sa prindem 2-3 ore de recital in care desi nu atacau insuprafata, imediat in pelicula apei (1-1,5m) pe  forme de minnow, avati intre 1-2 kg raspundeau prezent la apel.

Castigator fara drept de apel Daiwa Current Master SR – Rusty Ayu, printre altii care au punctat fiind Rapala SSR 5cm si Salmo Thrill de 7cm.

Multumiti doua treimi dintre noi (Rares este inca dezamagit de avatii din “zona capitalei”) , intr-o perioada oarecum mai dificila pentru Dunare.

De asemenea, personal, ma bucur ca am spart gheata reusind sa iesim la Dunare toti 3 colegi PeApa, in primul rand ca si amici si colegi. Aceasta nu are legatura (nici nu avea cum sa aiba) cu apartenenta la cluburi de pescuit diferite  sau alte speculatii copilaresti, dupa cum nu are legatura cu tot ceea ce a facut Rares pentru clubul din Brasov.

Fir intins domnilor si cat mai dese iesiri la pescuit!

P.S. weekendul viitor, va promitem ca revenim cu feedback de la o alta iesire in 3 🙂 de data asta avand ca target alte specii 😀

  1. 2 Rapunsuri pentru “In aceeasi barca :)”

  2. Postat de rares la Jun 28, 2011

    ehh… niste chifle :))

  3. Postat de ovidiu la Jun 28, 2011

    da da… chifle zburatoare! 😀

Adauga un comentariu