Dor de Dunare… dor de avati!

October 21st, 2011 Postat in Amici PeApa, Dunare, Review


A trecut si sfarsitul de vara… si nu am apucat sa fugaresc avatii de Dunare pe cat mi-am dorit. Desi nu ma pot plange mi se pare din ce in ce mai putin timp de pescuit, chiar daca nu regret celelalte “plusuri” care se intampla in jur 🙂

Totusi (apropos de a nu ne plange) am prins un pescuit de Octombrie pe Dunare … “in familie” dupa avati! In plus pe langa dorul de Dunare, eram nerabdator sa testez noua achizitie Zillion Type R (despre care auzisem numai reviewuri la superlativ) dar si Sunline, ca fire ce urmau sa apara in oferta PeApa.ro.

Asadar duminica dimineata, la niste cote nemaivazute de mine (Dunarea foarte scazuta), facem fotografia de “grup” pe malul Dunarii si pronim in cautarea noilor locuri (la asemenea cote scazute.. mai toate locurile erau noi). Ajungem in primul loc inceracam sa profitam ca  inca soarele nu trezise avatii si tatonam zona cu ceva jiguri.

In timp ce eu eram surprins de usurinta cu care Zillionul lansa cranckbait-uri pe care alta le lansam doar cu spinning n(nu degeaba cei de la TackleTour o compara cu Porsche 911) Ovidiu  –  ca aproape de fiecare data – sparge gheata (a se citi “castiga vafa”) cu un prim peste: o mreana de appx 1.5kg.

Poze.. dar nu pierdem mult timp si urcam pe Dunare pentru a gasi alte locuri. Golfuri, copaci scufundati sau nu, pietre.. diguri tot ceea ce iti doresti. Ajugem la “masina de spalat” (un loc incare poti pescui in deriva, Dunarea tinand barca oarecum in acelasi loc, si avatii incep sa isi faca aparitia.

Ochesc un golf cu un mare copac in centru, ne apropiem incet si dupa copac avatii trecuti de prima tinerete isi tradeaza prezenta. Ajungem in dreptul golfului lansez intai inaintea copacului (nu stiu de ce.. instinctiv…:D ma grabesc.. ) cert este ca un avat junior hotaraste sa-mi ofere bucuria primului drill al zilei, dar timpul pierdut cu eliberarea lui ma face sa ratez “the hot spot”. Vinovat acelasi Flap Jack care e obisnuit sa faca victime in randul avatilor dunareni.

Vis a vis un dig intrerupt (loc clasic de avat) … imi ofera captura zilei.. (mai tarziu ii spun unui amic ca aia a fost specia urmarita)… si prind o vaduvita de 4lbs pe acelasi Strike Pro Flap Jack.

Pornim spre diguri scufundate (sau nu la aceasta cote).. avem surpiza sa gasim pietre la rasul apei .. in mijlocul dunarii.. unde supriza.. desi ne oprim brusc (observasem tarziu pietrele) si oarecum zgomotos (lovim motorul… ciobim elicea). Dar constatam ca avatul nu e tocmai cel mai sperios peste… si prindem 4-5 avati in primele tot atatea lanseuri. De asemenea JigWobbler, culoarea blue silver (nu-i asa Cox / Boc ?:D).. albastru trebuie sa faca parte din meniul avatului 🙂

Ne petrecem ziua schimband locurile, si capturand avati constant fie la suprafata fie imediata sub pelicula. Chiar si cei mai “neincrezatori” lanseaza Thrill de 7cm si … chiar daca “nu face nimic” … aduce avati la barca:)

La intoarcere Ovidiu, primeste din partea zeului Dunarii inca o sarja de 10-12 avati bonus… langa un mal inalt cu apa adanca cu praguri de 20-40-60 feets , unde pe o suprafata de 20mp avatii faceau spectacol de sarituri si obleti panicati in toate directiile. Raspunsul la agitatia de pe suprafata a fost tot Thrill, de asta data culoarea BMB

Deja devine o uzanta pescuitul avatului in Octombrie 🙂 Castigator la puncte clasicul deja Flap Jack de la Strike Pro urmat indeaproape de Thrill 7 cm si 9 cm, dar si demai nou JigWobbler. Mai mult avatii atacau ca vara la suprafata sau in pelicula apei, si spectacolul era in zonele cu apa mica din buza pietrelor.
Salaul deocamdata nu a fost de gasit… dar toamna abia a inceput.

  1. 2 Rapunsuri pentru “Dor de Dunare… dor de avati!”

  2. Postat de liviustrong la Oct 26, 2011

    Bravo! E foarte bine ca testati produsele comercializate. Asa ne putem convinge mai usor de ceea ce ne trebuie noua!

  3. Postat de vlad la Oct 26, 2011

    @Liviu asa am descoperit multe produse interesante….
    FlapJackul a fost una din surprizele placute! La fel si JigWoblerul… pe care noi il vedeam in special ca naluca de avat in zona noastra 🙂

Adauga un comentariu