JigWobbler de Bicaz

October 1st, 2011 Postat in Amici PeApa

Cum imi place sa testez o gramada de naluci si urma vizionarii catorva clipuri de promovare a jig-wobblere-lor am achizitionat de peste hotare “una bucata” de 5 cm culoarea Black-Silver.

Stiu ca de multe ori cumparam naluci pentru ca sunt “bestiale” dar eu il luasem cu  gandul  la “bibanii moldovenesti” de pe Bicaz. Numai ca sezonul la biban se deschidea abia pe 3 Iunie . Oops ! eram in offsaid ! Nu-i panica, rezolvam imediat  : e luna mai deci e liber la pastrav.

Gata ! schimbam targetul  : Rainbow Trout !  Si asa eram in cautarea unei naluci de mici dimensiuni, care sa se lansez departe si sa aiba o bataie destul de marunta pentru pescuitul pastravului.

Zona in care urma sa folosesc JigWobblerul e o zona in care se varsa raul Bicaz (printr-o galerie de deviere de aproape 10 km) in lacul Izvorul Muntelui Bicaz (lumea a denumit zona Tunel) :

Ajungem in locul cu pricina si nerabdator cum eram ,deja aveam lanseta montata; inainte de a ne ancora pun jigwobbler si lansez : am atac, intep dar ratez. Lansez iar si dupa ce incep sa recuperez am atac dar ratez din nou; Pestii erau acolo, respundeau prezent dar eu greseam undeva! Imediat mi-am dat seama : firul cu care pescuiam era textil. Ma decid sa schimb repede pe mono cu toate ca firul avea cateva partide la activ si nu prea mai aveam incredere in calitatea lui. Cum am trecut pe mono situatia s-a schimbat : la a doua lansare am peste pe care reusesc sa-l aduc la barca, sa-l fotografiez si sa-l eliberez in siguranta :

Mai reusesc sa aduc la barca vreo trei dupa care ma decid sa schimb naluca care deja ma convinsese :

Dupa ceva vreme ma hotarasc sa revin la jigwobbler, naluca ce o puteam lansa mult mai departe decat multe dintre naluci pe care le mai incercasem intre timp. Dupa 2-3 lanseuri am peste, il aduc la barca dar nu am apucat sa prind de jigwobbler ca sa ridic pastravul in siguranta (nu aveam minciog in barca) si prind de fir : atunci se produce dezastru ! Pastravul, care nu era mare, se zbate de cateva ori , rupe firul si pleaca cu tot cu jigwobbler. Nu Imi parea rau dupa jig-wobbler cum imi parea rau de pastravul care se chinuia cu jig-wobblerul in gura.

Dau cateva telefoane si reusesc sa-mi procurc din tara vreo 6 bucati diferite marimi si culori. Trebuia sa le incerc si la biban, motivul pentru care le achizitionasem.
Prohibitia a trecut deci vine vremea sa le testez la biban. Locul in care am dat de bibani avea intre 7 si 12 metri : jiguri mai grele de 3 grame nu aveam la mine deci trebuia sa astept mult pana ajungea pe fund. E timpul sa incerc jig-wobblerele : dupa 2-3 lansari aduc primul biban la barca.
Urmeaza alti bibani prinsi la jigwobbler in concluzie pot sa ma declar multumit de eficienta acestei naluci :
Cum nu-mi place sa pescuiesc intens dupa o singura specie vine timpul sa merg la Siret : avat, salau, somn si de ce nu clean. La prima partida reusesc sa aduc la mal un clean in jur de 40 cm la marimea 8 cm : il fotografiez si imediat inapoi in apa :http://www.youtube.com/watch?v=ghXe7OF-duE
La a doua partida in aceeasi locatie pe Siret merg montat pe avat : incep cu voblerele clasice de avat fara nici un rezultat. Toate au o greutate in jur de 12 grame si nu puteam sa le lansez decat pe o portiune de 60 % din Siret. Ma hotarasc sa apelez din nou la JigWobbler 8cm / 28 grame : fiind destul de greu am reusit sa mai castig vreo 20 % din distanta Siretului. La prima lansare cum atinge apa ma loveste : avat. Nu e foarte mare, in jur de 1.7-1.9 kg dupa ce indica gripul. Tragem 2-3 poze , setam aparatul pe filmat si inapoi in apa (pentru ca sunt ecologist) :
http://www.youtube.com/watch?v=GNw2gmQvnU0
In concluzie Jig-Wobblerul m-a convins ! O naluca ce merita achizitionata fara nici o retinere .
Multumiri pentru articol lui Ilie Grigorici – Piatra Neamt
  1. 7 Rapunsuri pentru “JigWobbler de Bicaz”

  2. Postat de liviustrong la Oct 3, 2011

    Bravo Ilie! Era bine sa fi stiut mai din timp de jigwobler, poate faceam o figura mai frumosa pe adancimile Bicazului! Data viitoare sigur o folosesc!

  3. Postat de vlad la Oct 3, 2011

    @liviu sa stii ca si eu ma gandeam ca si pt siriu poate fi o buna unealta:)

    cert este ca avati prinde.. (am verificat eu ieri 🙂

    vlad

  4. Postat de liviustrong la Oct 3, 2011

    Dar stiuca prinde? Nu ai incercat? Sau e naluca secreta din trusa Periprava!

  5. Postat de vlad la Oct 3, 2011

    sssst ca ne aude lumea :))

    nu am apucat sa dau la stiuca cu el..pt ca stii cda am avut un incident cu mulineta

    de fapt nici periprava nu mai apuca.. pt ca ieri dupa ce si-a facut datoria @ avati… a decis sa ramana in mijlocul dunarii intre niste pietre. Treaba lui.. el nu stie ce pierde 🙂

  6. Postat de Ilie la Oct 3, 2011

    Liviu sincer nu le-am incercat la stiuca pana acum. Am vazut ceva poze cu stiuci mai mari prinse la jig-wobblere de 15 cm daca nu ma insel.
    O sa le am la mine in trusa ca cine stie.
    Rizea a prins salau cu jig-wobler in etapa la Sarulesti 🙂

  7. Postat de Roland la Oct 5, 2011

    A prins si stiuca…

  8. Postat de Roland la Oct 5, 2011

    L-am luat de cand a aparut in tara,ca mai toate nalucile noi,dealtfel… boala grea…

Adauga un comentariu