Hello, Mr. Zanderson…

December 31st, 2011 Postat in Amici PeApa, Dunare, magazin pescuit, Pescuit

Fiind ultima zi a anului, pot spune ca pentru mine 2011 a fost un an cu destul de putine capturi notabile la salau… Imi cam pierdusem speranta ca voi prinde un salau de peste 5kg, iar anul era aproape gata.
Totusi pe 27 Decembrie, impreuna cu un prieten, am zis sa facem o iesire, sa mai aerisim sarmalele si cozonacii de la Craciun :). Ziua se anunta intunecata, cetoasa, cu putin vant si temperaturi in jurul lui 0’C. Am pregatit un termos cu ceai, cutia cu jiguri, lanseta cea noua (Specialist Lure – 2.40m /10-40g) si cu noaptea in cap am plecat la drum.

Dunarea ne astepta de asta data la o cota mult mai prietenoasa, practic in ultimele doua saptamani apa a crescut aproximativ doi metri, s-a si tulburat nitel, ceea ce ne-a dat o speranta ca vom avea cateva trasaturi.
Am pescuit plini de incredere cateva ore bune, fara nicio trasatura. Amicul din cealalta barca se muta din loc in loc… cautand (chiar asa, ce-o fi cautand? ) 😀
Eu lansam, recuperam, schimbam gramaje, plastice… ma repozitionam… oarecum surprins ca orele treceau si nici macar un atac.
Cuprins de deznadejde 😀 am pus un jig de 40g fluo (putin atipic pentru apa destul de limpede) si o naluca mai putin pescuita in ultimii ani: Turbo Shad de 4″  – Glitter Bug. La un moment dat simt cum firul incepe sa atinga niste crengi de pe fund.. si ma gandesc sa salt jigul un pic mai mult, poate reusesc sa-l strecor printre… ZBANG! o super trasatura! O trasatura izbavitoare… :D; salaul de 82cm si 15Lbs m-a incalzit instantaneu.
Lunga asteptare a luat sfarsit: we’ve met again, Mr. Zanderson…

  1. 9 Rapunsuri pentru “Hello, Mr. Zanderson…”

  2. Postat de liviustrong la Dec 31, 2011

    Felititari si La multi ani!

  3. Postat de ovidiu la Dec 31, 2011

    Multumesc si la multi ani!
    Petrecere frumoasa de revelion 😉

  4. Postat de stefan la Jan 4, 2012

    Bravos palikarule! jos palaria.

    Las’ ca te prind eu pe-aici (la Tulcea) mai ales ca stiu unde tragi :d.. poate o sa am si eu ceva timp sa fac o iesire la apa cu tine. tare mult mi-ar placea.

  5. Postat de Mihai la Jan 9, 2012

    Salut,
    Felicitari pentru captura! La multi ani si sa speram intr-un 2012 mai darnic….in peste!

  6. Postat de ovidiu la Jan 9, 2012

    @stefan: Anul asta am pescuit prima oara pa Sfantu Gheorghe si mi-a placut tare mult…
    sigur mai ajung in zona… iar pescarii se intalnesc pe apa ;). Merci de aprecieri 😉

    @Mihai: La multi ani si multi pesti (speram) in 2012

  7. Postat de Ciprian G la Mar 24, 2012

    Felicitari pentru captura si toate initiativele stranse in jurul blogului.

    Cu ce barca/motor iesiti la Dunare? As vrea sa ma echipez si eu si caut un setup usor / comod dar care sa faca fata la partidele de rapitor pe Dunare.

  8. Postat de ovidiu la Mar 26, 2012

    Multumesc de aprecieri.
    Combo-ul este o barca Kingfisher de 3m si un motor Parsun de 5cp.
    Ar fi mers mai bine un 6cp (daca tot pun 25kg pe oglinda barcii) dar mai particip si la concursuri de spinning si acolo motoarele sunt limitate la 5cp.
    Isi face treaba cu prisosinta aceasta combinatie… cu o persoana (100kg) plus ceva bagaje, barca gliseaza la appx 20km/h. Pe Dunare viteza e relativa, in functie si de curent.
    Spor!

  9. Postat de Aurelian la Apr 1, 2012

    Astept sa iesi la pescuit pt a proba berkley evo pulse. astept parerea ta despre acest bat, mai ales ca pescuiesti cu un berkley pulse. fir intins in continuare.

  10. Postat de ovidiu la Apr 1, 2012

    Salut!
    Deja mi-am luat noul Pulse, varianta de 2.2m 15-40g.
    Prima impresie a fost foarte buna,mult mai puternic decat cela 40g recomandate de producator…(am pescuit lejer cu 50g+plasticul de 10g)
    Revin cu detalii dupa primele capturi; pana acum doar o trasatura in agataturi (copaci) si nu am scos pestele… 🙁

Adauga un comentariu