“Stiuc-zilla iti va manca tineretile”

May 9th, 2012 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Pe Apa

Asa imi spunea Ovidiu la telefon, dupa ce la fix o saptamana de la intorcerea de la Periprava, fug 2 zile in delta pentru o un mic concurs amical. Cum asa ceva nu se refuza si tot era weeekend prelungit – plec vineri seara cu destinatia Pike Inn urmand ca a 2-a zi sa pescuim in incinta Dunavat 1- “la Traian”.

Prima zi de pescuit coincide si cu o zi de vara autentica, in care dimineata stiucile raspund prezent, pentru ca apoi sa mai prindem cu adevarat abia spre seara; in timpul zile atacurile fiind destul de timide si rare. Daca dimineata Dorado Drunk si spinnerbaiturile de la Bertilure au fost cele mai productive, odata cu venirea caldurii dar si spre seara swimbaiturile de la Lake Fork au fost decisive.

Desi am prins destul de multe stiuci, nu am reusit sa punctez in concursul amical, unde stabilisem ca numaram doar cele peste 60cm, iar eu am avut 58cm cea mai mare…. 😀
Dar si maine e o zi…. si in gasca redusa, am ales sa pescuim la Uzlina in incinta Cormoran.

E drept ca stiam ca “pe natural” rezultatele erau nule, iar Cristi Hasnas este (pentru a cata oara? :D) o sursa super importanta de informatii ! – recomand cu incredere daca vreti sa pescuiti in zona Uzlina (incinte sau natural) nu ezitati sa luati legatura cu WildDanube!

Asadar duminica, nu foarte de dimineata, suntem in incinta “7 dreapta”, cea pe care prinsesem o partida memorabila in 2009, dar apoi am innodat o serie de “gherle”

Totul bun si incepem pescuitul in zonele hot pentru care primsem indicatii pretioase. Fie ca erau pe canal sau pe platformme incepe un festival de stiuci intre 1 si 6 kg.

De prins am prins pe diferite naluci soft swimbaits (Lake Fork evident:D), hard swimbaits (da am testat cu rezultate bune Rapture Silent Swim, dar si cu Savage Gear swimbaits) cu Dorado Drunk  (si in versiunea mare 60g), Salmo Slider – evident si nu in ultimul rand lingura (de  mult nu am mai prins stiuci mari la lingura, acum Doli Gigant Silver a fost cea care a convins o frumoasa stiuca trecuta de 11-12lbs)

Iar inainte sa lasam imaginile sa povesteasca, as adauga un apel la cei care pescuiesc si elibereaza stiucile (in incinte sau pe natural) sa le elibereze cu grija… (am prins 2 stiuci “mutilate” din neglijenta altor pescari)…E trist 🙁 ….in fond este partenerul care ti-a oferit placerea unui drill .. de multe ori memorabil 🙂

Pana data viitoare va urez fir intins!

  1. 3 Rapunsuri pentru ““Stiuc-zilla iti va manca tineretile””

  2. Postat de andrei la May 9, 2012

    Da’ vaz ca v-ati plictisit rau de tot ! 🙂 Bravos, mon cher !

  3. Postat de ovidiu la May 10, 2012

    Bravo!
    si cand imi amintesc cum in acelasi loc nu am avut un tac in toamna trecuta… of-of mai-mai 🙂
    data viitoare cand ajung in Delta poate ma duceti si pe mine in locurile unde se prinde 😛

  4. Postat de vlad la May 10, 2012

    @andrei e drept ca am avut putin timp…. de plictiseala 🙂
    @ovidiu asa e… dar na cateodata si inncapatanarea e buna
    daca stam acasa nu ni se poate intampla nimic bun … de pescuit 🙂

Adauga un comentariu