Oakely – Dincolo de motive…

June 7th, 2012 Postat in magazin pescuit

De-a lungul timpului au existat oameni simpli cu idei marete, care in ciuda refuzurilor si criticilor avute intr-un moment sau altul din viata, au continuat sa isi urmeze visul cu orice cost. Cu multa munca si determinare insa, unii dintre ei au demonstrat ca orice este posibil.

Acesta este si cazul lui Jim Jannard, fondator al companieu Oakley care e de parere ca orice lucru din lume poate fi si va fi cu siguranta imbunatatit.

Inca din 1975 anul in care Jim a pus bazele firmei, tehnologia este intr-o continua schimbare in acest domeniu, dar datorita lui, evolutia a fost si este in continuare mult mai rapida.

Tehnologii ce au stat la baza O-Frame® sau Eyeshades®, au pus bazele unui brand care in prezent este in continua dezvoltare si care participa in mod activ in toate tipurile de activitati sportive pentru care ochelarii de soare sunt imperios necesari.

Inca de la infiintare, cei de la Oakley functioneaza pe cateva pe cateva principii simple: reinventarea conceptului de functionalitate, reinventarea tehnologiilor astfel incat rezultatul sa fie cel scontat, stergerea liniei dintre functionalitate si design, iar rezultatul acestui lucru sa fie un produs inovativ, precum si permanenta colaborare cu sportivi din toate disciplinele pentru a putea fi cu un pas in fata tuturor in orice clipa.

De ce sa alegi Oakley?

Pentru ca orice pereche de Oakley iti asigura cea mai clara imagine si in acelasi timp cel mai mare grad de protectie a ochiului. Incomparabil mai buni decat orice altceva de pe planeta si asta o spun cei de la Institutul National American al Standardelor Optice.

Tehnologia  High Definition Optics® (pe scurt HDO®) a celor de la Oakley, a surclasat orice alt brand in toate testele facute la acest institut.

Pactic aceasta tehnologie va permite sa vedeti mult mai clar si mai precis fara a mari imaginea precum o lentila de vedere. Deasemenea cu tehnologia HDO, poti vedea lucrurile exact in forma lor naturala si exact in pozitia lor.

In plus, ai garantat cea mai mare protectie la impact si 100% filtrare UV cu ajutorul (lentilelor construite multi-strat de specialistii de la Oakley) din materialelor cele mai pure din lume.

Tehnologia HD Polarized completeaza lista de proprietati ale lentilelor Oakley. Este practic cea mai avansata lentila polarizata din lume pentru simplul fapt ca blocheaza 100% din razele ultra-violete, UVA, UVB, UVC, etc.

Spre deosebire de alti producatori ce produc lentile polarizate prin marirea numarului de filtre, Oakley foloseste un singur filtru din materialele cele mai avansate, astfel incat focusarea sa fie precisa si sa nu distorsioneze deloc vederea. Plus ca folosirea unui singur filtru performant, inseamna si o greutate mult mai redusa decat la alti ochelari.

O explicatie relevanta pentru cum functioneaza aceste lenitle ploarizate ? Desigur!

Ganditi-va la razele solare nocive pentru ochiul uman care ataca pe aceasi directie, in general orizontal. Cum s-au gandit cei de la Oakley sa opreasca aceste raze? Simplu. Au conecput o un filtru vertical care sa creeze o bariera ce nu permite radiatilor sa treaca de filtrul lentilei si care nu altereza imaginea in nici un fel.

Toate perechile de lentile polarizate sunt manufacturate in acelasi timp astfel incat sa nu existe diferente intre cele doua lentile de pe ochelari si imaginea perceputa de ochi sa fie intotdeauna perfecta.


O alta particularitate a lentilelor Oakley este proprietatea acestora de a nu permite apei sa sa stationeze pe acestea, ba mai mult felul in care apa aluneca de pe lentile este numit de producator Hydrophobic H2. Acesta tehnologie nu previne doar apa, ci este practic o bariera pentru urme de grasimi, amprente, sau alte urme ce pot aparea pe lentila.

Pe langa aceste lucruri lentila hydrophobica este usor de curatat si de intretinut. Atasarea particulelor de praf, umezeala sau orice altceva fiind aproape imposibila.

Rezistenta la socuri este si ea foarte  importanta la o pereche de ochelari, indiferen de sportul practicat. Ochelarul trebuie sa va ofere protectie in orice imprejurare. Chiar si la pescuit se pot intampla accidente destul de urate. In aceste cazuri lentila trebuie sa reziste si preferabil sa nu se detelioreze in nici un fel.

In acest sens, Oakley a dezvoltat un material care a spulberat orice barem al standardelor – Plutonite® 

Acesta ofera protectie la impact in majoritatea cazurilor intalnite si lentilele sunt testate in mod constant pentru siguranta cumparatorului. Teste precum lovirea lentilei cu un obiect mare la o viteza mica, sau cu un obiect mic la o viteza mare, s-au dovedit a fi extrem de eficiente si concludente pentru fiecare lentila si implicit fiecare sportiv.

 

Si nu doar lentilele sunt atat de rezistente, ci si ramele… In oferta Oakley exsita patru tipuri de rame dar care sunt facute dupa aceleasi caracteristici cheie. Un grad crtitic de flexibilitate in material are sa absoarba socurile, comfort si greutate redusa, precum si aliniament geometric perfect astfel incat sa extinda vederea periferica – Three-Point Fit.

Cele partu tipuri de rame au proprietati individuale si sunt concepute special pentru anumite activitati si sporturi.

O Matter – este un material sintetic si usor care este conceput pentu comfortul zilnic si pentru activitatile ce presupun purtarea ochelarilor pentru o perioada indelungata. Proprietatile sale sunt absoarberea socurilor la impact si rezistenta sporita la conditile meteo si a elementelor naturii.

C-5 Alloy – este un aliaj compus din 5 materiale ce ofera ramei o durabilitate extrema chiar si pentru modele foarte usoare.

Titanium – este rama ce are in componenta materialului insertii de titan care o face extrem de usoara si practic indestructibila.

X-Metal – reprezinta revolutia materialelor in domeniul optic pana acum. Practic este un aliaj de titan ultra-usor ce flexeaza la socuri si nu permite ramei sa se detelioreze in timp.

In ceea ce priveste pescuitul, Oakley s-a asociat cu doua nume mari din campionatele americane de bass, care au ajutat compania la dezvoltarea unor modele de ochelari ce indeplinesc chiar si cele mai dificile cerinte. Este vorba de Dean Rojas si multiplul campion american Kevin Van Dam.

Colaborarea lor cu companua Oakley a rezultat in cateva modele de ochelari strict pentru pescuit, in orice fel de conditii. Aceste modele sunt cele cu care am ales sa imbogatim oferta PeApa.ro, iar indiferent de alegerea pe care o faceti, puteti fi sigur ca produsul este unul testat in prealabil si dezvoltat cu ajutorul unor profesionisti atat in domeniul opticii, cat si in domeniul pescuitului sportiv.

Puteti vedea intreaga oferta de ochelari Oakely conceputi strict pentru pescuitul sportiv aici

  1. 3 Rapunsuri pentru “Oakely – Dincolo de motive…”

  2. Postat de tony la Jun 7, 2012

    ref ochelati Oakley , inclin sa cred ca este EXTREM deimportant sa afisati si detaliile , masurile, etc . adica…lungime brat , diam sau dimensiune lentile , etc etc

  3. Postat de vlad la Jun 7, 2012

    multumim de sugestie
    Am cerut importatorului sustinere pentru aceste detalii si in cel mai scurt timp le vom afisa pe site!

  4. Postat de vlad la Jun 11, 2012

    @Eisa asa cum am promis am acutalizat detaliile pe site
    http://www.peapa.ro/produse_producator/251/1/Oakley.html

    va multumim

Adauga un comentariu