La Colibita Dorado face legea!

August 7th, 2012 Postat in Amici PeApa, Pescuit


S-au implinit 10 ani de cand  mergem la Colibita, un loc situat intre Bistrita si Vatra Dornei su care are ceva intradevar special de ne atrage macar odata pe an. E drept, pe vremea aceea fara a stii multe despre pescuit prindeam pastraviori la rotativa in fata cortului, iar pe raul ce alimenteaza lacul erau niste cleni de peste 40-50cm in mod frecvent!

Apoi treptat pastravul aproape a disparut, facand loc cleanului si mai recent salaului! Da, Colibita a fost populata cu salau si acesta s-a acomodat destul de bine. Iar in ciuda faptului ca in ultimii ani nu se prea prindea mai nimic, incepand cu anul trecut au reparut clenii 🙂

Anul acesta am avut mai multe partide placute pe acest lac de suflet. Cazat la Arinis, si avand acces la una din barcile pensiunii, am pescuit in fiecare dimineata. Motorguide Bulldog s-a dovedit un real folos si in pescuitul cleanului, oferindu-mi posibilitatea de a pescui incontinuu si implicit acoperind o mai mare suprafata de apa!

Am depasit si prejudecatile si am pescuit si cu fir textil, folosind firul pe care-l aveam de la biban Rapture Fire Ice. Este un fir foarte senzitiv si deosebit de subtire. Personal am avut oaresce rezerve in privinta lui, preferand macar teoretic cunoscutul Sunline, dar am decis sa-l folosesc la Bicaz. A fost ok si la biban si la clean, cu singurul amendament, ca se scamoseza foarte repede in agataruri. Ca atare am folosit un leader mono pentru a evita subrezirea firului in lanseul sau la atingerea cu ancorele nalucilor.

Ca si naluci castigatoare as enumera voblerele Dorado Blaigier si Invader. Ca sa-l citez pe Tinu, gazda noastra de la Arinis: “nu ai ce cauta aici fara Invaderu‘ ala alb cu negru”. Dar nu este doar acea culoare si nu doar Invader, recunosc ca am avut capturi frumoase si cu Blagier.

Daca ajungeti in zona si aveti timp, va recomand cu incredere sa faceti o oprire si la Colibita.
Chiar merita!

  1. 3 Rapunsuri pentru “La Colibita Dorado face legea!”

  2. Postat de ovidiu la Aug 7, 2012

    frumosi cleni, frumos antrenament 😉

  3. Postat de Marius la Aug 8, 2012

    m-ai facut curios, poate am sa programez o iesire in zona, nu doar daca sunt in trecere.

    Multumesc de articol.

  4. Postat de vlad la Aug 8, 2012

    Sigur Marius cu mare placere
    daca mergeti iti recomand sa stati la Arinis, pe langa acces la apa.. si toate conditiile .. se manaca si foarte bine

Adauga un comentariu