O noua specie in Delta Dunarii – Pheonix Recon 766H – Testat PeApa

October 14th, 2012 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Dunare, magazin pescuit, Testat PeApa

Inaintea unei toamne care se incapataneaza sa ne tina in calendar competitional…. de stiuci deltaice 🙂 ma bucur sa aud ca am ocazia sa ajung din nou in zona de nord. Chiar daca e vorba tot de incinte, ma gandesc ca este o buna ocazie sa testam ceva naluci de la ABT dar si Pheonix Recon 766H, – un “par” in adevaratul sens al cuvantului 🙂 lung de 7.6″ (2.33m) dar care stie sa si “lucreze” cu pestii in drill!

Pornim de la Murighiol (unde ne astepta nerabdator de aventura Busterul)  si ne indreptam pe ruta- Crisan – Sulina – Periprava (cu ceva peripetii pe Uzlina datorita cotei foarte scazute….. sarim in apa – deh aventuri la pescuti ;). Ajungem sa pescuim 2-3 ore joi seara  in incinta cu apa tulbure.

Spinnerbaitul ca de obcei isi face datoria, dar de data asta era lansat de un alt combo. Pheonix Recon imperecheat cu Daiwa Zillion Type R reprezinta celelat combo destinat nalucilor mari, grele sau reactive.  Din pacate prima iesire nu a avut mult de lucru, sesiunea incheinadu-se dupa doar 2-3 ore intrucat se intunecase.

A 2-a zi decidem sa mergem pe incinta “limpede” dupa cum i se spune incintei nr 9, si aleg un traseu pe care nu-l mai pescuisem niciodata cu orice risc de a vasli prin bradis. Prind la spinnerbaits cateva marlite foarte active dimineata si apoi o iau prin “ragalii 🙂

Profit de fiecare ochi de apa pentru a pescui alternativ lingura, crankuri sau spinnerbait, incercand sa-mi repar greselile trecute cand nu am pescuit in acest stil si rezultatul nu intarzie sa apara. Desi este o lanseta rigida si nu pot spune ca arunca cu mare placere naluci de 14g, este deosebit de sezitiva… resimtind fiecare miscare a nalucii. Despre atacuri nu mai vorbesc.

Phenoix Recon 766H – swimbait rod?

Cu ceva stiuculite prinse prin aceste  japse, ajung sa apara si locuri cu apa adanca, unde evident ca nu putea rata ocazia sa testez si ABT Banshee. In fond asta era unul dintre taskurile propuse de la inceput: sa vedem cum se comporta ca “swimbait rod”

Excelent, asta este raspunsul… care ne face placere intr-adevar o lanseta foarte senzitiva, cu o rezerva extrordinara de putere. Lanseaza cu usurinta swimbaituri de 40g (Banshee de 6″ are 42g) si apoi iti ofera siguranta sa le plimbi prin apa!

Astfel completez seria de lansete cu una care “duce” pana in 2 1/2oz (appx 70 g) desi eu cred ca poate si mai mult. Ma gandesc ca poate fi si o lanseta excelenta pentru jigging la Dunare mai ales cand vor fi cotele mai mari si implicit vom fii nevoiti sa dam cu gramaje mai mari.

  1. 2 Rapunsuri pentru “O noua specie in Delta Dunarii – Pheonix Recon 766H – Testat PeApa”

  2. Postat de A.SAVA la Oct 17, 2012

    Unde dau un like pe pagina asta :))…

  3. Postat de vlad la Oct 17, 2012

    pe Facebook la noi pe pagina

Adauga un comentariu