Soare cu dinti…

December 21st, 2012 Postat in Dunare, magazin pescuit, Pescuit

A venit iarna. O iarna cu zapada si ger ca pe vremea bunicilor. Temperaturi de -10, -15 ba chiar si -20 de grade de-alea Celsius. Un frig remarcabil pentru o planeta aflata in plin proces de incalzire… Cu alte cuvinte o vreme de stat in casa sau de iesit la pescuit… 😀 Am depasit cu greu zbuciumul sufletesc: daca un termos sau doua de ceai :D, sau daca o functiona mulineta la zubZero si am plecat. Ca de obicei, la Dunare. O Dunare cu apa rece, doar cateva grade peste zero si bucati de gheata plutind in voia curentului. Frig, foarte frig… astfel ca ma intrebam cu ce manusi sa pescuiesc. M-am decis la unele subtiri de fleece. Bun, cu mainile am rezolvat, aveam si un termos de ceai…  si chef de pescuit.

Prima lansare surpriza: firul de pe mulineta mea japoneza (Certate 3012 super-hyper-giga-extra-custom) se invartea cu totul pe tambur… 😀 Pescuitul pe ger deja parea o mica nebunie. Am remediat problema, lasand tot firul in curentul Dunarii, si punand pe baza tamburului o banda adeziva, plastifiata si ea din cauza frigului. Mi-a mai  trecut prin cap ca, la temperaturile alea scazute, nu ar fi o idee rea sa pescuiesc cu o lanseta din fibra de sticla… Skeet Reese de 7′ 1-1/2Oz. Dupa destul de multa insistenta, intr-un tarziu am avut un atac si lanseta s-a indoit destul de mult (doar e o sticla), pentru un salau de aproximativ 1.5kg.

Pe o astfel de vreme gripul Boga este o scula providentiala… La -10 grade nu as fi pus mana pe niciun peste 😀 . Apoi am mai avut un atac timid si un alt salau vede lumina gripului. Apoi am insistat mult, mult, si mai mult, mult de tot.. schimband jig dupa jig, jelibon dupa jelibon…perla, verde, orange cu dungi negre, mare, mic… nimic! Liniste totala. Am gasit intr-un buzunar al gentii un jig de 35g gata montat cu un turbo shad de la BassAssassin; un jig plimbat si pe la birou 😀  turnat pe un carlig ieftin si bun Euro Jig 4/0.

De regula pescuiam cu 40-50g pe acel loc dar acest 35g avea sa-mi permita o apropiere mult mai lina de pragul aflat la 8-10m adancime.  Il lansez in Dunare direct spre pragul unde avea sa-si gaseasca sfarsitul sau un destin eroic…

Recuperez jigul incet, suficient de incet sa mentin un control bun dar mai ales sa nu il ia curentul si sa mi-l scoata pe apa mai adanca, unde as fi pierdut controlul realitatii subacvatice. Brusc un atac dubios… ca un peste care loveste usor firul. Am intepat puternic si lanseta s-a incovoiat… Dupa cateva secunde o zvacnitura in fir imi spune ca la capatul celalalt se afla salau din categoria grea.  Frana mulinetei lucreaza impecabil si scapa cativa centimetri de fir. Incepe sa urce. Greu… greu de tot. Mi-a trecut prin cap sa eliberez ancora…dar am ales sa raman ancorat. Fortez, recuperez… inca nu-l vedeam… firul vertical langa barca si brusc se vede o umbra. Mare! 😀 Boga nu greseste si raman fara ganduri sau mai bine zis aveam un gand: oare? Oare e nou record personal? 92 cm si 18Lbs imi confirma.

Personal best!.

Brusc s-a incalzit afara; soarele cu dinti combinat cu adrenalina m-a  facut cred ca erau cel putin 30 de grade :D. Soare cu dinti… interesanta expresie si superb dintos 😉

Si cum afara este o vreme de stat in casa (sau de iesit la pescuit) cred ca voi pune lansetele in coltul lor… De acum 2013 poate sa vina linistit. Am prins monstrul! 😀

Fir intins!

  1. 9 Rapunsuri pentru “Soare cu dinti…”

  2. Postat de Mihai la Dec 21, 2012

    Felicitari pentru captura! (nu ca nu ti-am mai spus-o) Bine ca ti-ai facut ceva timp sa mai pui un articol, credeam ca v-ati abandonat blogul nu alta.
    La multi ani si sa ne vedem mai des pe balta in anul ce vine!

  3. Postat de Maru la Dec 21, 2012

    chiar ca Monstru 😀

  4. Postat de marius la Dec 21, 2012

    bravo!

  5. Postat de andrei-ovidiu la Dec 23, 2012

    Deci tizule L-AI prins…monstrul…inca nu pe cel din 2 cifre in kg, da’ oricum 18 lbs e ceva de vis…

    Felicitarile mele si La Multi Ani…

  6. Postat de ovidiu la Dec 23, 2012

    merci ,merci… mai trebuie vreo 5lbs pana la 2cifre in kg 😉

  7. Postat de Vasile la Dec 23, 2012

    Frumoasa captura!

    Felicitari pentru perseverenta.

    Cum a fost drumul pana la Dunare?? mai este accesibil pe zapada asta? in ce zona mergi de obicei?

  8. Postat de ovidiu la Dec 23, 2012

    Salut!
    Drumul a fost ok… depinde unde vrei sa ajungi…
    Pescuiesc in foarte multe zone, cel mai frecvent Gr si Cl

  9. Postat de Silviu Neagu la Feb 1, 2013

    Felicitari ! Cred ca a fost cel mai frumos cadou de Craciun

  10. Postat de ovidiu la Feb 2, 2013

    Merci…
    Asa este…desi cadoul mosului pentru 2012 a fost un sonarel mic si destept 😉
    Lowrence Elite 4xDSI

Adauga un comentariu