Amical @ Uzlina – 1 decembrie 2012

February 7th, 2013 Postat in Amici PeApa, concurs, Delta Dunarii

Poate ultimul weekend cu vreme frumoasa  din 2012, ne-a oferit prilejul organizarii unui concurs amical pe incinta Cormoran.  Aceast concurs era o idee mai veche si pentru a testa interesul organizarii concursurilor de spinning pe echipe de 2 pescari in barca… dar si pentru a  testa incinta Cormoran (a cata oara 😉 ) cum se comporta in conditii de concurs.

Surpriza placuta a fost ca au raspuns prezent 16 echipe in marea majoritate pescari din LRS, dar cu atat mai interesant a fost ca au venit echipe de pescari buni de stiuca si din afara campionatului, pescari care  au facut o figura frumoasa in clasamentul final. Concursul s-a desfasurat pe 2 manse sambata-duminica, iar regulamentul a fost “Best 5 Pikes” dar cu mentiunea de a avea 5 pesti mari in fiecare mansa fapt care minimiza factorul noroc!

In prima zi, am pescuit pe canalele perimetrale dar si japsele din paralel. Astfel Mihai, partenerul meu, a inceput recitatul cu un Salmo Slider 7 cm sinking culoare OB si a dat incredere echipei. Am pescuit alternand spinnerbaits cu wakebaits si cu swimbaits si intr-un final am avut atacul decisiv la ABT Banshee de 6″. Inca cateva lanseuri  si ABT Banshee se dovedeste naluca suficient de eficienta sa ma convinga sa raman “pe ea”.

Noi incercam sa gasim locurile unde stiuca era activa, cautand canale retrase si evindent inca nepescuite, iar intre timp celelalte echipe s-au oprit pe platforme… si cu ceva rezultate evident 🙂

In acelasi timp Mihai continua sa prinda la acel slider OB… culoare foarte inspirata. Pescuim prin japse.. si reusim sa prindem ceva stiuci dar nu foarte mari .. majoritatea de 60-65cm! Iesim pe canalul perimetral si intr-un moment de inspiratie aleg un Salmo Skinner de 15cm – un vobler care imi inspira mult respect.. si cu care in alte marimi am facut partide frumoase..

Spun inspiratie intrucat la a 3-lea lanseu o frumusete de stiuca il uramreste la barca si cand vede barca se opreste…. dar doar pentru moment; i-am lasat voblerul in apa si stiuca face o volta si ataca.  Intep, iar Mihai care vazuse si el toata scena o prinde imediat in mioncioc…. si astfel avem o superba stiuca de 85-86 cm si deja visam frumos.

Pescuim cam aceleasi zone si prindem in continuare stiuci intre 55- 70cm… inclusiv pe Banshee de 8″ 🙂 iar mansa se apropie de final..si pornim spre mal. Ajungem in timp (regula spuena sa ajungem la ora 16:00 la mal)… Tot pe canalul permiteral.. cand deja apropiindu-ne de start apa se tulbura usor.. pescuiam in mers la spinnerbait chartreuse orange, cand o frumoasa stiuca de 90cm ne ofera a 2-a captura notabila si locul 2 pe mansa.

A 2-a zi nu incepe sub bune auspicii pentru noi.. pescuind destul de neinspirat.. si negasind stiucile active. Intre timp  in alte zone restul echipelor gasisera stiucile si prindeau.

Spre finalul mansei ajunge si noi pe locurile productive si incepem sa prindem… din pacate prea tarziu pentru a mai spera la podium. Asta este pescuitul si de asta e frumos sa pescuiesti cu clasament per manse…. pentru a fi mai greu dar si mult mai frumos!

In final echipele care s-au adaptat cel mai bine in ambele manse au castigat meritat, dar cel mai important a fost o partida reusita, un concurs amical in care cred ca mai toata lumea s-a simit excelent iar incinta Cormoran si-a demonstrat inca odata potentialul!

Multumim pentru poze Emil Grecu, Cristi Rizea si Liviu Voicu.

Adauga un comentariu