Bataia stiucilor…

May 30th, 2013 Postat in concurs, Delta Dunarii, magazin pescuit, Pe Apa, Pescuit


Bataie la propriu… cu stiuci mari, agresive, nebune. 😀

Adunarea!

Zilele trecute a avut loc a2-a etapa a  C.N.S. Barca pe incinta de la Cormoran. In ordinea numerelor de pe tricou, de la PeApa.ro au participat 3 concurenti (3, Doamne, si toti 3) – Ovidiu, Vlad si Andrei.
Astfel ca intr-o dimineata ploioasa de vineri, in care stropi reci de ploaie rapaiau pe asfalt (eu credeam ca o sa si ninga) :D,  ne-am imbarcat toti 4 in Amarok

-Cum care 4? Inimosi cum suntem, ne-am adunat sub balcon la Rares (un bun, vechi si drag prieten, coleg si rival de club) unde, in ploaia rece, am inceput sa-i dam bipuri, mesaje… Offf, unde sunt vremurile cand zbieram de jos: Raaaareeees!!!!???

Am incarcat tot calabalacul in bena si pe la orele 11 eram pe autostrada Soarelui. Ce gluma, a Soarelui… 😀
Tot drumul, inclusiv la Tulcea, a plouat ca intr-un film cu pacate grele, torential nu alta. La Murighiol insa era uscat pe jos, chiar praf as putea spune,  frontul atmosferic fiind lasat la vreo 15km in urma.
Ne-am cazat la Complexul Cormoran, am cinat (in taina), am indurat sedinta tehnica iar apoi  s-a dat drumul la discoteca…
Da, stiu, eu credeam la fel – ca la concurs suntem ca niste samurai care isi vor incrucisa “sabiile”, dar se pare ca printre noi au fost si elemente destabilizatoare :D.
Eu personal mi-am spus rugaciunea de seara si la orele 23 eram in patut. 😀

Concursul. Mansa 1.

Vreme buna, chef de pescuit maxim si la ora 7 START!  Cronometrul a pornit –  6:59:59 ramase si am  lansaaaatat departe cu un spinnerbait si, pe prima lansare, recuperand cand incet, cand tare, cand concentrat, cand relaxat, brusc, de nicaieri, nu se intampla nimic… Nimic! Vid cosmic, nu alta… :D. Eram asa de sigur ca voi prinde… 🙁
Am continuat asa vreo 4 ore, reusind sa prind doar un biban.
Apoi am inceput sa ma intreb unde greseam si am inceput sa caut nici eu nu stiam ce. Am mers pe canalul diagonal, care separa cele doua sectoare si la un moment dat am vazut o deschidere in dreapta destul de mare, cu ceva nuferi, salata, si spatii destul de intinse de apa. Imediat am lansat un Kingdawg si dupa 2-3 jerk-uri apa explodeaza si stiuca rateaza atacul.
Schimb pe spinnerbait, si in 5 lansari prind 3 stiuci, una mai frumoasa decat alta, undeva la peste 70cm.  Intre timp ajung si coechipierii pe aceeasi zona promitatoare… si pana la sfarsitul mansei am pescuit exclusiv pe spinnerbait, reusind sa punctez cu 7 stiuci; cea mai mare de 81cm.

Mansa a fost castigata de Petre German cu 16 stiuci iar in celalat sector de Eugen German cu 17 stiuci.
Am simtit mai mult ca niciodata ce bine e sa te misti mult sau sa nu te ancorezi, iar asta s-a vazut la cei care pescuiau cu motoare Bulldog cu comanda la picior.
Altfel a fost un pescuit frumos, stiucile luptand cu o indarjire nebuna, drill-urile nefinalizandu-se in minciog si nici macar pe agrafe; una din stiuci zbatandu-se pana si-a rupt gura si a scapat din agrafa – agrafa era inchisa si pestele lipsa.
Am iesit la mal iar la restaurantul de la Cormoran Chef Daniel ne-a prajit niste carasi, vreo 6 platouri, o minunatie – cu mujdei. Atat de  buni, ca minute bune nimeni nu a mai povestit (a se citi “mintit”) despre cat de mari “le-au dat”, “rupt”, indoit”, “muscat din elice” si alte asemenea snoave cu iz de adevar 😀

Mansa 2.

In dimineata celei de-a doua zile aveam o relaxare si o seninatate absolute – “voi prinde intre multe si foarte multe”  iar cand s-a fluierat de start, am ramas in urma celor ce se intreceau pe canalul drenor principal si am lansat intr-un golfulet cu trestii din loc in loc…
Spinnerbaitul a cazut la cativa centimetri de un palc de stuf iar volta facuta de cumatra de 72cm nu m-a suprins 😉 . Drill scurt, minciog, agrafa, arbitru – si prima fisa in buzunar :).
Apoi am pescuit pe canal lasandu-ma in deriva in briza usoara… Am schimbat cu jig si swimbait soft culoare perla si repede inca o stiuca de 80cm a ajuns pe fisa… Apoi pe o alta lansare firul s-a inmuiat brusc, parca taiat si am intepat puternic. E mareeee… enormaaaaa !!! Lanseta cu nume de assasin s-a indoit dar nu a cedat, desi stiuca se zabatea ca o nebuna in lumanari si evadari pe sub barca. Mi-am pastrat sangele rece si am reusit sa o aduc la minciog. 92cm si nou record personal.

Cu moralul la cote maxime, ora 11 avea sa ma gaseasca cu 8 stiuci punctabile.
Si cu ele am ramas; toate eforturile mele de a mai prinde o stiuca, indiferent de naluca sau loc – japse, canale, tehnici secrete… nimic nu mai era pe placul stiucilor.
Totusi adept al dictonului “never give up” am aruncat o privire catre ceasul care masura un timp tot mai comprimat – 00:00:09 –  00:00:08  si schimb cu un spinnerbait de 14g lansand in lung de linie pe canal…  In ultimele secunde am simtit un atac emotiv, de stiuca stresata de cele 2 zile de concurs si nu am iertat-o… 😀 cei 51cm fiind uriasi. Acel peste mi-a adus 9cm in plus fata de concurentul A.A care mi-a spus “nu te voi ierta niciodata” 😀 .
Locul 1 a fost castigat de Petre German, pe 2 Eugen German iar pe 3 Rares Boeriu, care desigur la intoarcere a facut cinste cu o vafa 😀

“Binili invinge”

Au fost si intamplari mai deosebite, ca sa zic asa… exceptand luptele cu stiuci atat in apa cat si in barca, coechipierul meu Vlad reusind faza zilei si a concursului…
Cum pescuia el linistit avand 2 stiuci de 63, respectiv 64 de cm pe sir, a observat ca cele 2 stiuci erau 3!!! Un  “balaur” a  atacat una din stiucile care stateau linistite pe agrafe, muscand cu nesat din ea. Vlad a tras usor sirul si vazand ca nu ii da drumul… a scos la poza si stiuca de 93 cm 🙂  !!! Dupa ce si-a revenit din uimire, a marturisit adevarul arbitrilor, stiuca initial punctand  pe fisa iar mai apoi in urma unor mici dezbateri, pestele fiind anulat.

Oricum faza va ramane una de poveste.
Am incheiat mansa si concursul, pe locuri bune (dar nu mai bune ca al lui Rares – Felicitari Rares!) eu pe locul 10, Vlad pe locul 17 iar Andrei in primii 40 😀

La final dar nu in ultimul rand multumim partenerilor nostri Porsche Bucuresti Vest 1 care ne-au fost alaturi si la acest eveniment.

Pana la urmatorul concurs (Bicaz 6-7 Iulie) mai sunt 5-6 saptamani, timp in care vom cauta pesti mari pe Dunare…
Fir intins!

  1. 3 Rapunsuri pentru “Bataia stiucilor…”

  2. Postat de LupuMoralist la May 30, 2013

    eu as interzice agrafele. nu ajuta cu nimic, din contra. stiu cazuri de agrafe pierdute cu tot cu pesti. la concursuri fiecare concurent ar trebui sa primeasca jumatatea de burlan gradata si sa isi faca poze la capturi.

  3. Postat de Leba la May 30, 2013

    Arde-l pe AA! 😀
    frumos povestit.

  4. Postat de ovidiu la May 30, 2013

    @LupuMoralist: asa e nu este solutia perfecta; ideal ar fi ca la BassMaster cu arbitru in fiecare barca… 😀 vom vedea.

    @Leba: trebuia sa ne vezi cum la mal prima grija a mea si a lui A.A. a fost sa ne masuram centimetri de pe pe fise… 😀
    (nu ma va ierta niciodata) 🙁

Adauga un comentariu