Valea Argovei, etapa a 2-a, locul 2.

June 19th, 2013 Postat in concurs, magazin pescuit, Pe Apa, Pescuit, Porta Bote

In weekend-ul 15-16.iunie a avut loc etapa a 2-a a C.N.S Barca, Divizia Open, pe pista de la Valea Argovei, specia tinta fiind salaul. De la PeApa.ro au participat 2 concurenti – Tinu (Constantin Hangan) si Robert sub supravegherea atenta a lui Traian (cumnatul, doar nu puteam pleca de acasa de capul meu, nu ?).


Febra pregatirilor a inceput cu 2 saptamani inainte cand cu ajutorul colegilor din club Vlad, Andrei si Ovidiu mi-am completat echipamentul de pescuit, sfaturi, schite, powerpoint-uri si meditatii pana tarziu in noapte 😀
De asemenea prognoza meteo se deschidea in primul tab cand deschideam calculatorul dimineata la birou.
Vineri, dupa incarcarea Dusterului din dotare (masina mare, portbagaj mic )am plecat impreuna cu Traian la drum,discutand asupra strategiei, mai ales in conditiile in care informatiile recente legate de pista nu erau cele mai bune.
Am ajuns la locul de campare in jurul orei 6 pm si profitand de o mica intarziere a sedintei tehnice am terminat pregatirea barcilor.

La sedinta tehnica, am aflat ca eu  urma sa fiu intr-o grupa, iar Traian si Tinu in cealalta.

Mansa 1.

Mansa 1 m-a gasit pe Sectorul 1 si am reusit sa ma ancorez, gratie combo-ului PortaBote  si Mercury 5Cp, primul pe zona de stepi (unul dintre cele  mai fierbinti puncte de pe Valea Argovei).
Am inceput sa lansez in evantai dar cu exceptia unei mici vibratii a firulu, nimic. In jurul meu incepeau sa apara capturile; (oare greseam cu ceva ?) si incep sa schimb gramaje, culori, dimensiuni si, in sfarsit monstrul! – un biban de 30-35cm.
Nu-i nimic, mai insistam 😀

Am inceput totusi in jurul orei 9:00 sa-mi pun intrebarea daca nu e cazul sa plec, in incercarea de a gasi un alt loc. Totusi uitandu-ma in jur, am constatat ca 14 concurenti din 15 cati eram in grupa erau in acelasi loc/zona????, sa insemne ca nu e prinde in alta parte?  WTF ????
Dat fiind pozitionarea mea, am gasit un culoar liber prin mijlocul zonei de stepi si am inceput sa punctez: 1 (ura !!! am scapat de gherlo sfera), 2 (nu scuze… 36cm), 2 (déjà stau bine), 3, urmand inca o serie de 2-3 salai sub masura; oare unde erau cei mari?
Sfarsitul mansei ma gaseste intre insule pe o zona de betoane, dandu-mi emotii o serie de bibani trecuti de prima tinerete.
Mansa a fost castigata de Florin Ciortan, eu reusind sa ma clasez pe locul secund iar celalalt sector fiind adjudecat de Laurentiu Andronic. Traian a terminat pe locul 6 iarTinu din pacate nereusind sa puncteze.
Un aspect interesant, a fost faptul ca nu s-a prins decat pe 1 loc in fiecare sector, ceea ce-mi ridica semn de intrebare asupra modului de abordare a mansei a 2-a cand urma sa plec in subgrupa 2 (cu o intarziere de 2 minute)

Mansa 2.

Exact cum am prevazut, in momentul startului toti concurentii din prima subgrupa au plecat in zona din care Laurentiu reusise in prima mansa sa extraga 10 salai.
Impreuna cu Florin Cirotan ma pozitionez pe o zona cu o succesiune de praguri din 2m in 4 m si in 7m si am lansat gandindu-ma daca raurile si lacurile care au existat pe Marte tin salau :D. Cand dupa un telefon de la Traian (care reusise sa puncteze pe platoul de la plopi (pe o portiune mica de stepi), am avut o revelatie: ambele locuri de pescuit in care s-a prins in prima mansa aveau o caracteristica comuna – stepi.

Ma pozitionez pe o zona similara si am punctat cu 2 salai sau asa speram, pentru ca unul dintre ei avea la masuratoare doar 39.9 cm 🙁
Mansa a fost castigata de Serban Cristinel, eu aflandu-ma pe pozitia 5 iar in celalat sector Tinu pe 3 iar Traian impartea cu Stan Georgica locul 4-5.
La mal aveam sa aflu (inca strangeam echipamentul) ca sunt pe podium mai exact pe locul 2 (intre cei doi concurenti BST: Florin Ciortan si Cristian Zaharia). Recunosc nu ma asteptam dar orice este posibil intr-un concurs care s-a axat pe 1 loc de pescuit / sector si in care cine a plecat al 2-lea era defavorizat.

A fost un concurs greu, din punct de vedere al pescuitului, dar frumos pentru ca am reusit sa ne strangem atatia pasionati pe un lac frumos (si dificil) ca Valea Argovei.

 

Adauga un comentariu