Dupa ger si inainte de inundatii…

February 19th, 2014 Postat in Dunare, Pe Apa, Pescuit

8.02.2014

Drept sa va spun, dupa ultimele viscole si temepraturi de iarna ruseasca,  increderea ca voi prinde ceva era pe la 52%, asa ca dupa ceva studii temeinice ale cotelor, si temperaturilor pe 3 (trei) siteuri de profil, mi-am zis: “ma duc!” . Si m-am dus…
Site optimist Accuweather zicea 0’C in zori si + 7’C la amiaza, meteoblue in schimb zicea -3’C cu +2’C maxima… Totusi de ceva timp, urmaresc si un site norvegian… iar norvegienii ziceau -8’C in zori si 0’C maxima :D.
Asa ca am pus si lopata de zapada in masina am pornit spre locul faptelor 🙂
Am ajuns pe malul apei in jur de ora 9 si am pus mana pe lopata pentru a face un loc de parcare pentru masina…

Soarele aparuse printre norii subtiri si speram sa se incalzeasca cat de cat 😀 .
La 10 eram intrat pe apa si inca de la primele lanseuri, inelele lansetei au inceput sa inghete… Afara erau in jur de – 8’C, ceea ce face pescuitul cam dificil, practic firul textil se “suda” de inelele lansetei.
Apa avea aproximativ 1,5’C si asa cum spuneam si intr-un articol cu un an in urma, in asemenea conditii pescuiesc “cu credinta”  cu naluci de tip worm, split-tail si orice altceva cu vibratie cat mai mica.
Am pescuit pe diverse locuri si adancimi cuprinse intre 5 si 11m dar cert e ca pana spre ora 14 nu am avut nicio trasatura… Am tot schimbat locul si brusc mi s-a schimbat norocul 😀 , astfel ca in 30-40 de minute am avut 5 atacuri si 3 salai au vazut lumina gripului, cel mai mare fiind un +5kg. Momeala secreta, aceiasi viermi de 5″ cu care pescuiesc (mai ales iarna) cu o incredere de 110% .

Acum gandindu-ma (cu un vin fiert in fata) a meritat si gerul de dimineata si oboseala si tot…
Voi continua sa studiez cotele, vanturile, temperaturile… si binenteles sa ies pe Dunare. Pentru ca pe Dunare un “tzack!” schimba tot 😉

Reclama.

Zilele trecute mi-a sosit lanseta cea noua… O remarcasem la un targ prin faptul ca avea lungimea nici prea prea (mica) nici foarte foarte (lunga) – mai precis 2,30m. Perfect echilibrata – cele 155g ale lansetei fiind distribuite in raportul 125 cu 30g varful.
Am fost intrebat, daca nu am destule? (lansete) iar raspunsul ar fi ca am vreo 8 cu care pescuiesc la Dunare si cu toate astea voiam o lanseta perfecta pentru 14 – 30-35g. Calitati intrunite pe deplin de aceasta  lanseta Assassin XT 760H .
Poate fi imperecheata atat cu mulinete de 2000, 3000 sau 4000. Eu am pus o mulineta marimea 4000 de 350g.
Pentru cei nefamiliarizati cu lansetele de la Rapture, pot spune ca-mi plac din mai multe motive. Blanc senzitiv (nu stiu cate milioane de module sau fibre are), inele SIC cu profil rotund (nu tin mizerie), maner de EVA dura si suficient de senzitiva… Pentru o lanseta de serie cu un pret as zice mai degraba modest… este pur si simplu excelenta. (si nu am primit-o cadou) 😀
Dupa ce am pescuit cu ea, pot spune ca va fi una din lansetele mereu prezente in barca.
Salai si avati atat va zic: ascunteti-va! 😀

Curaj si fir intins!

  1. 3 Rapunsuri pentru “Dupa ger si inainte de inundatii…”

  2. Postat de Toni Montana la Feb 20, 2014

    Sa vina importul de BH !

  3. Postat de ovidiu la Feb 20, 2014

    vine vine….

  4. Postat de Antonescu Alexandru la Mar 19, 2014

    Felicitari!
    Pur si simplu superbi!

Adauga un comentariu