Vaduva Neagra, un must have crapist

August 25th, 2014 Postat in Amici PeApa, magazin pescuit, Review

Intrigat de cate si mai cate am auzit despre lanseta celor de la Daiwa, si anume modelul Black Widow, si profitand de faptul ca un bun prieten de-al meu detine acest model, am hotarat sa fac o iesire pe un lac privat, mic dar cochet si sa vad cu ochii mei daca Vaduva Neagra isi merita renumele cu adevarat.


Si ca sa fie meniul complet, bunul meu prieten a adus la aceasta iesire  doua modele diferite ale acestei lansete. Primul model, cu lungime de 3,90 m si tc 3,5 lbs, iar celalat model, tot de 3,90m dar de data aceasta cu un test de curbura de 3,75 lbs.

La prima impresie, lansetele arata foarte bine. Finisajele sunt executate impecabil, manerul imbracat in cauciuc de cea mai buna caitate, mandrina DPS de culoarea neagra, inele negre, confectionate din Aluminum Oxide, pentru a nu ingreuna blank-ul.  Blankul este foarte subtire, astfel ca lansetele cantaresc  390g cea de 3,5 lbs si 420g cea de 3,75 lbs.

Am inceput, evident cu o sedinta de casting, cu ambele modele si am observat micile diferente dar si asemanarile  dintre cele doua modele.  Daca modelul de 3,5 lbs, am cosiderat ca are actiune progresiva (actiune confirmata si in drill), modelul de 3,75 lbs duce mai mult catre fast, fiind o idee mai rigida. Si asa, cu ambele modele am depasit relativ usor 100m, incarcate cu plumbi de 110g. Aceasta greutate, din ce am observat , ar fi greutatea optima pentru lanseta mai moale (3,5 lbs), in timp ce lanseta mai rigida se simtea mai bine incarcata cu un plumb de 120g.

   Nu a trecut mult timp dupa asezarea lansetelor pe suporti si crapii au inceput sa isi faca aparitia. De la ciortani de 2 kg pana la carpii batrani ai balastierei, toti ne-au vizitat salteaua de primire si asta m-a ajutat sa vad cum se comporta lanseta in drill si cu ciortani bataiosi si agitati dar si cu crapi corpolenti.

E incredibil cat de placute,blande si iertatoare sunt lansetele in drill. Nu o data mi s-a intamplat ca sa uit frana mai stransa decat trebuia, insa in momentele critice a intervenit lanseta preluand perfect socurile datorate drilului, amintindu-mi ca e nevoie sa slabesc frana.  Rezerva mare de putere pe talon care o detine aceasta lanseta, am reusit sa o simt in momentul cand am intepat un crap ce parea mult mai imbracat decat anteriorii. Dupa un drill de 20 minute am reusit sa pun pe saltea o superba salonta de 12,41 kg fara sa am impresia in nici un moment ca nu as controla pestele.

Una peste alta aceste lansete sunt un must have pentru pescarul de crap are nu doreste sa cheltuie o mica avere pe o baterie de lansete si care tinteste si batranii lacului in care pescuieste.  Le recomand cu caldura datorita felului cum arata si se comporta, atat in lanseu cat si in drill si nu in ultimul rand datorita pretului foarte bun, ambele modele de lansete costand sub 290 lei bucata.

Adauga un comentariu