Cupa Ligi 2015 la Sarulelsti…. sau cum sa pescuiesti 4 zile din 7

May 18th, 2015 Postat in Amici PeApa, concurs, Pe Apa

Dupa mai bine de 3 ani revin pe Sarluesti, lacul ce ne-a oferit mai multe capturi si emotiii, cu oarescare scepcicism. Redin nu poate veni in ultima duminica permisa din perioada de antrenament, dar compensam cu ceiallti colegi de club care chiar daca nu participa la concurs ne ajuta sa putem afla secrete si sa facem strategii.

Concluzia zilei este ca pestii stau cantonati in pragurile de cca 4m, evident nu in toate.. si unanim noua ne-a raspuns mai bine pe naluci cu glitter. Daca Robert si Traian aleg naluci reactive Big Hammer Fire Tiger si Invader, eu reusesc sa prind foarte bine pe “viermi” tot de la Big Hammer, in special pe ceil Blue Pearl

Vineri la antrenamentul oficial participa deja aproape toate echipele.. si este un bun prilej sa vezi cum reactioneaza pestii sub presiune. Redin intarzie, si intru pe apa, iarasi singur…Pestii pastreaza pozitionarea de sapramtana trecuta si viermii se dovedesc doin nou prinzator

Sambata  incepe mansa, alegem sa pescuim in spre baraj intr-un mic golf care prindea 2 praguri la 90grade si care aveau aceasta adancime… Ajungem primii pe loc, Redin fara presiunea antrenamentului alege un Silver Phantom de 3″, eu aleg deja clasicul “vierme” si incepe festivalul..

Loviturile de ciocan nu intarzie sa apara, Redin are 2 salai frumosi, punctabili bine si un biban eu am 3 salai din care doar unul puncteaza.

Parasim locul is incercam o serie de alte praguri, pierdem 2 ancore, si ii multumim si pe aceasa cale lui Taicu si Grig pentru intelegere si fairplay ca ne-au oferit a 2-a ancora….dar nu mai dam de pesti punctabili din pacate.

Pescuim in copaci.. bibani, pescuim pe pragurile platourilor din nou nepunctabili…  In ultima ora din mansa ne indreptam catre livada.. unde surpinzator nu pescuia decat o singura barca… si mai luam ceva salai..Din pacate nu avem decat 5 pesti punctabili  si nu facem baremul de 10 pesti / mansa.

A 2-a zi, obostit facand naveta si peste 150km zilnic intram in mansa mult mai relaxati.. pe acelaasi tipare, pestii ne offera in continuare rapsunsuri ferme .. in ciuda presiunii ultimelor zile…

Prindemm un peste ici.. altul colo… Redin reuseste o suita de 3 salai punctabili consecutivi..prind si eu 1-2 de pe drumul de la Preasna…si gata suntem inconjjurati…sansele de a face cei 10 pesti a 2-a zi… se naruie, reusind totusi un numar de 7 salai in a 2-a mansa..

Reusim sa ne clasam constant pe milocul clasamentului (locul 18 din 35 echipe participante), chiar inaintea unor alte nume sonore. Inainte de festiviitatea de premiere.. schimbam impresii .. si ne dam seama ca paternurile au fost diferite.. intre celelalte echipe.. unii au prins pe gramaje  mici.. altii pe naluci mari si garmaje mari…unii cu naluci  mici… altii vobeau de perioade ale zilei…

Poate de asta salaul este un peste dificil (unii spun chiar imposibil) cun un comportament permenten intrigant de descifrat.
Totusi (si pentru a-l intelege mai bine) am inregistrat cateva momente din timpul antrenamentelor

Pentru noi, urmeaza Cupa Mondiala de la Holbina iar … sezonul competitional abia incepe.

Ne vedem Pe Apa!

Adauga un comentariu