Primul metru de stiuca!

March 28th, 2017 Postat in Amici PeApa, concurs, Delta Dunarii, Pe Apa, Pescuit, Review

Eram cu Horatiu in barca la PikeMaster la Holbina,  cand i-am zis.. “uite aici este o zona de stiuca mare!”. Tocmai prinsesem in urma cu 10min o stiuca de 61cm, la acelasi Livingston Venom 6″ …. si speram sa inceapa sa manance.. macar acum la final in ultima ora.

Nu apuc sa termin fraza cand un atac subtil, ma face sa incetinesc recuperarea. Urmeaza al 2-lea atac si .. Horatiu reactioneaza rapid cu minciogul in apa aspteapta calm..dar extasiat 🙂 in acelasi timp sa aduc stiuca in minciog. O scurta fuga cand vede barca, o incercare de lumanare (dar nu .. nu mai gresim ca dimineata :)… si stiuca poposeste in barca.

Nu o masuram, dar suntem constienti ca e mare…peste 90cm dar vrem sa scoatem din mionciog cu swimbait-ul in gura asa cum a atacat. Ii facem 2 poze si o lasam in “livewell” sigurantiata bine. Sau asa zic eu ca nu apuc sa ajung la locul meu cand (Slava Domnului) o alta stiuca imensa se sperie de barca si dispare in stuf… creand panica.. pt o clipa am crezut ca a sarit din barca!

Pescuim cu maxima incredere… pe aceleasi tipar de zone..dar din pacate nu mai avem nimic si alergam in ultimele minute la arbitru sa o masuram.

100cm

La prima masuratoare are 99cm .. si eram mirat nu ma asteptam sa fie 99cm dar suparat ca nu depasisem metru. Totusi linistim pestele sa nu se zbata in jgheab.. masuram inca odata 102cm.. wow… nu.. hai sa o luam linisitti… si ne uitam are 100cm aproape 101…dar o trecem pe fisa ca un metru de stiuca!

Totusi nu este captura concursului, colegii de la Wizard Fishing Team prind una de 108cm care va ramane captura concursului, dar ce mai conteaza… am prins metru.. primul metru de stiuca…intr-un singur peste si da este prins la Livingston! si da ofera si locul la panoul de onoare de la Holbina 3 Bibani!

Pe drum spre casa ii citesc colegului de drum 🙂 un text publicat de Malin MUSATESCU – care m-a marcat la vremea aia si il redau aici 🙂

” Totuși cât de mare trebuie să fie știuca vieții? Ăsta este termenul – „știuca vieții”. 150 cm? 200 cm? Unde trebuie să ajungi pentru a spune „Fraților, eu mă opresc aici. Am știuca vieții”.

Știți starea aceea, când prinzi o știucă mare. După niște zeci de știuci banale, într-o zi perfectă, o aduci la minciog. Aduci în barcă știuca de peste un metru, recordul. Faci poze, îi dai drumul și te așezi pe banchetă. Încă îți tremură mâinile. Dacă ești fumător îți aprinzi o țigară. Dacă te-ai lăsat de fumat, îți aprinzi o țigară. Dacă nu ești fumător, te prostești și ceri o țigară amicului din barcă. Stai, nu mai pescuiești, îl privești pe celălalt pescar cum lansează, cum recuperează, cum prinde din când în când câte o știucă. Știi că nu mai poți pescui, cel puțin pentru niște minute bune. Orice știucă obișnuită care va veni nu-ți va mai da satisfacție. Preferi să stai și să privești. Apoi, după o vreme, vei pescui detașat, distrat, fără să vrei cu adevărat să mai prinzi ceva. Pescuiești doar așa, cum fac piloții de curse după ce au câștigat cursa, mai aleargă o tură, două, să salute publicul. În mod logic, dacă asta este povestea unei zile de pescuit, tot așa ar trebui să fie și povestea unei vieți de pescuit. Știuca maximă, mamut. Cât ar trebui să fie? Este știuca fiecăruia dintre noi, știuca pierdută în drill, știuca ce a îndreptat agrafa, care a îndreptat inelul despicat, ancora forjată, care a rupt multifilamentul de 50 lbs, lanseta, mulineta. Este știuca vieții, pe care din fericire nu o prindem, altfel pescuitul s-ar termina.

Țiganii au un obicei atunci când își fac o casă: o lasă neterminată, măcar un zid fără tencuială, o lemnărie încă nevopsită, ceva, acolo, lăsat de izbeliște. Pentru că, dacă ai terminat casa, poți să mori. Este la acest nivel, nivelul la care suntem până la urmă toți, finalul unei vieți de om. Finalul unui vis.”

Asa este …. asa m-am simtit si eu 🙂

P.S.1. Vinovati de captura: Livingston Venom Ayu 18cm! Lanseta: Savage Gear MPP 75g+, Mulineta: Daiwa Luna, Fir Berkley Whiplash Blaze orange 45lbs!

P.S.2 Multumim EchipamenteJoy.ro pentru costume … chiar se pare ca sunt inspirate!.. sau dupa cum spunea un coleg.. stiuca se mai uita si pe apa 🙂

Adauga un comentariu