Imblanzitorii de amuri MAXI FISH MURES la Cupa KKARP 2014

May 27th, 2014 Postat in Amici PeApa, concurs

Dupa o noapte de nesomn, pornim increzatori catre incinta piscicola Doripesco. Ajungem in timp (ca niciodata) in ciuda piedicilor puse de vehiculul nostru caruia ii cazuse cureaua de la alternator.Semn rau, imi zice colegul meu. Intotdeauna cand am pornit cu probleme dimineata, n-am avut noroc la tragerea la sorti. In fine, ajungem si la momentul tragerii la sorti, unde soarta ne-a harazit standul A8. Loc bun in conditii normale, apa mare cu peste mare….. Trebuie sa facem un rezultat mare, imi zic si, plini de entuziasm pornim catre standul nostru, aranjam tabara, pregatim echipamentul si asteptam cu nerabdare startul concursului.

dsc_0727

In prima zi, pornim in nota cu toti pescarii de pe balta, timid, cu capturi putine si la cantarul de la ora 18 cantarim aproape 23 kg. Urmeaza o noapte mai buna cu 47 kg cantarite, dar foarte putin pentru Doripesco, unde eram obisnuiti cu cantare din trei cifre. Urmatoarele zile de concurs au fost agasant de slabe. Pestele parca disparuse, nimeni nu prindea pe balta mare lucru in afara de standurile din apropierea stufului. Ne-am dat seama si de problema…. De la inceputul concursului, datorita ploilor puternice din zilele premergatoare, apa crescuse cau aproximativ 15-20 cm, destul cat sa permita crapului sa intre in zona cu stuf pentru a-si depune icrele. In stuf era nunta in toata regula. Sute de solzosi se impingeau in stuf, facandu-ne parca in ciuda.

amuri2

Cu toate astea, nu am disperat si ne-am continuat treaba, nadind dupa program fara nici o abatere. Maini si umeri umflati de efort, lansete rupte, spomburi pierdute, sute de kilograme de nada si boiles aruncate in apa, doar doar va veni cardul de sute de crapceni si nu va mai pleca din fata noastra. Din pacate, dupa aproape trei zile de concurs nu a fost asa si situaia nu era roz deloc. Cantare de maxim 50 kg, pesti putini, cativa sturioni care nu punctau, razlet cate un amur si un singur crap notabil, ce cantarea 10.37 kg!

dsc_0674

Pentru ultima seara, hotaram sa facem ajustari fine strategiei de pescuit, ne riscam adaugand un alt ingredient nadei si, in ciuda faptului ca riscam o invazie de sturioni pe patul de nada, asteptam amurii la masa. Primul a venit in jurul orei 11 si de aici a inceput distractia. A doua zi dimineata, aveam 14 amuri prinsi , cel mai mic cantarind 6,8 kg iar cel mai mare 11,5 kg, peste ce avea sa devina la final captura sectorului A.

 amuri3

amuri1

Drill-uri nebune la mal, plecari de pe mincioc de cate 20m, carlige indreptate, toate au facut deliciul unei nopti de neuitat incununata cu un trofeu la unul din cele mai importante si grele concursuri de pescuit la crap din tara. Munca si taria de caracter si-au spus cuvantul pana la urma si am reusit sa culegem roadele.

dsc_0725

Tin sa le multumesc colegilor din echipa Maxi Fish Mures: Carin Popa si Costel Berta pentru cum au luptat pana in ultimul minut al competitiei alaturi de mine si pentru faptul ca nu si-au pierdut increderea ca putem face o figura frumoasa la acest concurs!

dsc_0825

Multumim partenerilor nostri peapa.ro care ne-au sustinut si speram ca pe viitor sa ajungem si mai sus in competitiile crapiste.

dsc_1024

dsc_0714

Adauga un comentariu