O ardem PeApa cu cu avati

November 26th, 2015 Postat in Amici PeApa, Pe Apa, Review, Testat PeApa
Povestea incepe intr-una din zilele de vara. Iesisem la pescuit de avat  pe malul raului Mures visand la marea captura. Impreuna cu doi prieteni cautam un loc de pescuit care sa aiba ape involburate cu niste curenti puternici, locuri frecventate de avati. Am gasit un astfel de loc la o cascada in apropierea orasului Iernut. Bucurosi de locul ales, ne-am pregatim lansetele, nalucile, care mai de care forme si marimi diferite.
Cum sa-l prinzi
Era o zi calduroasa in care nu prea erau sanse mari. Schimbam naluca dupa naluca, dar nu prinsesem nimic. Uitandu-ma in trusa nemaistiind cu ce sa incerc, pun mana pe un vobler castigat la un concurs rapitorimania.ro, un Livingston Pro Riper.
Cam la a doua lansare, in acelasi loc, am avut parte de un atac de zile mari. Lanseta se incovoaie si incepe drillul! Pestele urca nervos spre repezis, impotrivindu-se din toate rasputerile de a fi adus la mal. Il fortez, o ia cand la stanga cand la dreapta. Intr-un final, apare in fata mea un avat de toata splendoarea.
Cam atat despre aventura mea. Esentialul pescuitului la avat este sa fim pe cat se poate de subtili si sa alegem acele locuri cu ape involburate si unde isi tradeaza prezenta.

Adauga un comentariu