Punct si de la capat…

February 23rd, 2014 Postat in Amici PeApa, concurs, Pe Apa, Pescuit

22.02.2014

Dupa o dimineata mohorata, cu burnita, care a inceput prost spre “mai prost de-atata nu se putea”, dupa un schimb de masina la ora 05.45, sambata  dimineata, cu ajutorul unui var buimac de somn si dat jos din pat aproape cu forta, am ajuns cu aproape o ora intarziere , impreuna cu cei trei companioni de drum Rares, Liviu si Misu , la ceea ce va fi prima Adunare Generala a LRS la care am participat vreodata.

Putin circumspect la inceput,intr-un grup cu oameni printre care unii ii stiam de la televizor sau de pe net, cu altii pe care nu-i mai vazusem de 2-3 ani, mi-am dat seama ca totusi adunarea a fost destul de reusita si ca participanti au fost profesionisti si au reusit sa discute si sa hotarasca o gramada de chestii , unele radicale ,intr-o perioada mult mai scurta decat ma asteptam eu.

Bineinteles ca au aparut si contre si discutii contradictorii, dar pana la urma democratia si-a spus cuvantul si totul a fost rezolvat prin vot.

Ceea ce este important, s-a stabilit un calendar competitonal pentru Campionatul national al ALRS din barca

Concursurile anului 2014 vor incepe cu Cupa Ligii , pe 3-4 mai, care se doreste a fi un concurs de test pe o pista  nou propusa de catre membrii TPC, acumularea de la Tungujei. Concursul va fi organizat de LRS impreuna cu clubul TPC.

Daca testul este reusit, prima etapa se va desfasura tot pe acumularea Tungujei, in weekendul  7-8 iunie, iar specia tinta va fi salaul. Daca nu ,locatia de rezerva propusa pentru concursul de salau este Beresti-ul. Dorinta AG a fost ca WFT sa incerce organizarea acestui concurs, iar daca nu, acest concurs va fi organizat tot de Transilvania Pike Club

Concursul de clean va fi in 2-3 august la Belis, organizat de Paco si clubul lui, iar bibanul va fi pescuit in concurs la Bicaz pe 30-31 august  cu ajutorul TPC.

Al doilea concurs de biban se va desfasura la Rogojesti, in 20-21 septembrie ,organizat de Bucovina Spining Club.

Specia care va alege smantana va fi stiuca, pe incinta de la Cormoran , in organizarea LRS, in luna octombrie, dupa Mondiale, in zilele de 25 si 26, cu cei mai bine clasati 40-45 concurenti.

Probabil ca s-a vazut din enumerarea concursurilor , nu mai sunt decat 5 concursuri in campionatul national, asta insemnand ca s-a revenit la sistemul competitional cu o singura divizie, insa vor puncta doar cele mai bune 4 clasari. Acest lucru, in opinia mea,  va face ca o clasare buna sau foarte buna la etapa de stiuca(ultima) sa anuleze cea mai proasta clasare de pana atunci si sa-i poata schimba in mod radical pozitia unui concurent in clasamentul general. Toate concursurile se vor desfasura in sistem open, la ultima etapa avand prioritate cei mai bine clasati 40-45 concurenti. Bineinteles , v-ati dat seama ca etapele vor fi organizate de cluburi.

O schimbare radicala s-a facut si in desfasurarea concursurilor, unde va fi un singur sector, o singura grupa, startul dandu-se de la campare.

O noutate interesanta va fi finalul concursului , cand concurentii vor trebui sa fie la finalul mansei la locul de start, unde vor putea si masura  ultimele capturi. Intarzierea sau neprezentarea vor putea duce chiar la descalificare. Finalul dinamic si masurarea pestilor la locul de campare ar putea reprezenta un avantaj in fata media si , de ce nu, mai mult suspans, desi va duce la o schimbare majora in strategia de concurs, poate neagreata de multi participanti.

Au mai fost si alte modificari interesante, dar cele de mai sus mi se par cele mai importante si asteptate de pescari de spinning de competitive si de ce nu , de fanii spiningului in general.

Considerand cele de mai sus , cred ca s-au “intamplat” suficiente lucruri care sa duca la o revigorare a fenomenului “spinning de competitie”.

 

sursa foto: Mircea Teodorescu – Aqua Transilvae

Adauga un comentariu