Team Livingston @ World Cup la Holbina 3 Bibani – prima cupa internationala de spinning din Romania

June 2nd, 2015 Postat in Amici PeApa, concurs, Delta Dunarii, Pe Apa

Un proiect ce acum ceva timp parea futurist, a avut loc weekendul trecut pe cea mai ravnita pista de stiuca din tara: Holbina 3 Bibani, 1300 ha de apa si stuf… populate de stiuci mari si foarte mari.

Am fost onorati sa pescuim intr-o companie selecta alaturi de 6 echipe de top din Romania dar si de 14 echipe venite din Franta, Polonia, Lituania, Moldova si Ungaria.

In ciuda faptului ca nu am ajuns la antrenamente, antrenamente ce s-au dovedit un “must have” pentru a emite pretentii la podium, am cules ceva informatii. Stiam ca “Air France” si “Coada Calului” sunt 2 zone cce dau stiuci mari si foarte mari.. nu dese…dar mari!

Zis si facut si vineri la 5.30 ora startului eram deja in drum spre Coada Calului. In fata aveam echipa Strike Pro, dar inceem sa pescuim in partea de Nord si imediat apar si rezultatele. Stiuculite mici, mai maricele si reusim sa ne reglam tirul cu 2 stiuci de 70 si 72 cm. Prindeam pe wakebaits, slidere, swimnbaits si spinnerbaits .. stiucile atacau cu vehementa…indiferent de marime

In partea sudica a ghiolului, 5-6 barci imparteau stiuci de peste 80cm….. deh… am ratat intalnirea cu ele…..un concurs inseamna si decizii.. uneori bune..alte ori mai putin inspirate.

Ajungem destul de tarziu pe locurile “magice’ prindem tot stiuci mici si decidem sa plecam spre alte ghioluri…. De prins am prins peste tot, chiar odata cu aparitia soarelui, am avut placuta surpiza sa prindem bine cu noile topwater Walking Boss de la Livingston…. si nu doar 1-2 stiuci ci multe.. si in diferite ghiloluri

Totusi decizia de a parasi zona “fierbinte” ne-a costat si am iesit pe un loc 10 in prima mansa. A 2-a zi.. mai montati.. am hotaraat sa avem un traseu similar..dar pe langa cele 2 ghioluri sa atacam si Oaia Mare (prinsesem si in prima zi… si eram convinsi ca vom gasi acolo stiucile care sa faca diferenta)

Din pacate si a 2-a zi.. am prins stiuci de aceeasi dimensiune 70-75 cm…. care ne-au mentinut in aceeasi zona a clasamnetului…departandu-ne d de sansele de podium

A 3-a zi a reprezentat o zi in care naucile de tip wake bait au facut diferenta. In cazul nostru Livingston Pro Wake… ne-a adus multe stiuci…dar  din pacate tot in aceeasi zona….O surpriza placuta a reprezentat-o partea de ud a incintei.. in zona Sisi – Vararia Mica unde inspiratia ;lui Redin  gasit o zona cu stiuci mari… desi era cunoscuta ca o incinta cu marlite.

La final reusim un loc 9, resuind sa depasim bariera celor 1000cm, dar avand o serie de invataminte…si de lucri de indreptat pentru concursurile urmatoare. A fost primul concurs de stiuca al nostru pe 2015, dar sezonul incepe abia acum….

Ne vedem la Etapa 1 a LRS, 19-21 iunie Isac – Uzlina  – Chiril, unde clubul nostru PeApa este organizator…. si nu in ultimul rand pe apa.. pe Dunare…doar s-a terminat prohibitia

Fire intinse si nu uitati.. orice iesire pe apa reprezinta o experienta in plus…. si noi aaugam ..ca indiferent de rezultat… este o experienta placuta!

Adauga un comentariu