Al 2lea “metru”

September 14th, 2018 Autor: vlad, Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Pe Apa, Tabara PeApa, Testat PeApa | 0 Comentarii »

Se stie ca pescuitul stiucii este stilul de pescuit ce imi place cel mai mult. Ma atrage multitudinea de tehnici de a pescuit fie ca vorbim de topwater, linguri, spinnerbaits sau gume. Si desi sunt un impatimit al pescuitului pe ape naturale, recunosc ca profit de cateva ori pe an sa pescuim si in incinte cu diferite ocazii

O noua Tabara PeApa, in final de august a fost una din aceste ocazii, gazda fiindu-ne zona de nord a Deltei Dunarii in zona Chilia! Parteneri deja vechii nostri amici PeApa, cu care hotarasem in iunie o “recidiva putin mai tarziu”

Locatia, dupa cum se stie binecunoscuta pentru stiucile de marime peste medie (media aici este de 75-80cm) dar si capturi ..totusi nu s-a mai prins demult una de peste metru… (sau asa cel putin zic gazdele noastre)

Read the rest of this entry »

Cod rosu de inundatii …. cu stiuci :)

July 4th, 2018 Autor: vlad, Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Tabara PeApa | 0 Comentarii »

De ceva timp planificasem o actiune in cerc restrans pentru prima iesire la stiuca, iar dupa cum Murphy nu a trait degeaba, exact cand trebuia sa fie mare,e eveniment… toata Delta era sub cod rosu de ploi si inundatii. Nu era doar o vorba in vant, intrucat de mai bine de 15 ani de cand bat Delta Dunarii, e prima ara cand m-au sunat “lipovenii” sa imi zica sa regandim venirea… ca e furtuna!

Si nu au gresit, “nu a plouat deloc, doar a turnat in continuu” ca sa citez doi localnici bine dispusi…. la Chilia in port 🙂 dar asta nu a stiribit nimic din entuziasmul debordant al amicilor PeApa.ro. 
Si cum norocul tine cu cei curajosi, am avut parte de 2 zile de vis, (cu soare) si cu stiuci multe si mari, iar cand ne-am plictisit de stiuci (da… stiu ca se poate si asa) ne-am ascus de soare la umbra si la un vin rece sau am pornit spre bibani pe ape naturale 🙂

A fost un pescuit de vis in care am avut ocazia sa testam tot ceea ce ne doream in amterie de stiuca (mai putin oscilante de aceasta data) de la spinnerbaits, la wakebaits, custom tails Livingston Lures sau swimbaits.

Pe cand urmatoarea iesire? Pai cat de curand…doar ar fi pacat sa nu continuam in buna tratidie a Taberelor PeApa.ro

Tabara PeApa.ro – Hai sa prindem stiuci de peste 1m la Holbina!

April 3rd, 2018 Autor: vlad, Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Pe Apa | 0 Comentarii »

tabarapeapa

 

Profitam de perioada de prohibitie pentru a ne delecta cu stiuci capitale chiar la ele acasa in Delta Dunarii.

UNDE ? Delta Dunarii, incinta Holbina 3 Bibani
CAND ? 13-15 aprilie 2018

CATE LOCURI SUNT ? 8 locuri indivduale in barca de 2 pescari+ 1 ghid de pescuit
Numar minim de participanti ? 4

CE FACEM?

Pescuim evident 🙂 …din barca alaturi de ghizi specializati, impartasim experiente, naluci si tehnci dar pe apa si nu pe hartie. La tabla (in sensul doar de la lingurite) spinnerbaits, gume, voblere, topwatere..tot ce ne trece prin cap… Adica facem ce ne place.. 😉 Read the rest of this entry »

Pastravi de lac… de lacul Vidra

September 20th, 2017 Autor: vlad, Postat in Amici PeApa, Pe Apa, Pescuit | 0 Comentarii »

Trecusera mai bine de 10 ani de cand fratii Berti impreuna cu Misu Sofonea ma invatau tainele spinningului la pastrav de lac. Atunci am invata sa imi infrang gtototdata deja proverbiala teama de ursi sau de vipere. Acea liniste in care trebuia sa coboram prin padurile dese de nu puteai intra sa iti faci nevoile fiziologice, dar terbuiau strbatute pentru a ajunge pe taramul fagaduintei malul lacului Vidra

Read the rest of this entry »

Tabara PeApa 29 sept – 1 oct

September 18th, 2017 Autor: vlad, Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Pe Apa, Pescuit | 0 Comentarii »

tabarapeapa

 

Intampinam venirea toamnei acasa la rapitori … 🙂

UNDE ? Delta Dunarii, zona Taranova – Dunavat – Solomon – Holbina

CAND ? 29 sept – 1 oct 2017 Read the rest of this entry »