Bucuria clenilor de Siriu

August 30th, 2010 Postat in Amici PeApa


Dupa o saptamana agitata, vineri ma vad cu Lenti care-mi povesteste destinatia lui de weekend: Siriu. Cum de ceva vreme aveam si eu ca target acelasi lac unde conform spuselor celor care au pescuit pe acolo “nu ai cum sa nu iei un clean peste kil intr-o zi de pescuit” sau “ai grija cu UL la bibanii de peste kil”….  am inhatat rapid un Seeker UL si colectia de linguri si voblere si sambata la pranz am ajuns la Izvorul  Bucuriei.

Ne acomodam cu imprejurimile, punem barcile pe apa, si incepem tatonarile.  In apropiere pe un promontoriu Lenti reuseste sa agate un clean frumos….la jig la un grub 2″, eu agatz bibani la un Hornet de 2cm.

Schimbam locurile unul dupa altul, prindem bibani fara numar dar clenii se lasau asteptati. Peisaje superbe, copaci in apa, locuri in care ai jura ca este totul facut pentru clean si ma refer la clean mare. Pescuiesc paralel cu niste copaci scufundati… nu am nici un atac, in capatul palcului de copaci, ma leg de ultimul si incerc sa abordez un golf. Schimb voblerul, punand la teste noul Daiwa Wise Minnow de 5cm, Lazer Ayu.  Lansez paralel cu malul unui mic golfulet, in fata unor tufe… si primul meu clean raspunde prezent. Il pozez, il eliberez si vorbesc cu Lenti care pescuia in apropiere  ca era mai bine sa intram cu o singura barca, macar pentru poze 🙂

Lansez inca de cateva ori si de data asta cum atinge apa, voblerul buclucas are un nou musteriu de data asta si mai “imbracat”… clar sarit de 30 cm.  Frumos, golfuletzul promitea dar urmatorii pesti nu au fost decat bibani.

Schimbam locurile, eu mergand spre coada lacului, Lenti pe mijloc pescuind in deriva. Intr-u ultim golf la  un promontoriu, reusesc samai agatz un clenutz si doi bibani. Se intuneca si o luam inspre mal. Pe centru lacului in deriva, probabil  observandu-i muscarind, Lenti mai prinde cativa cleni mari si ne retragem dupa cateva ore fructuase.

A 2-a zi, ploaia anuntata de site-urile de vreme, se confirma :(. Ca atare intram pe apa, undeva pe la ora 11:30. Pescuim in partea dinspre baraj, unde cu mici exceptii (a se citi clenuti sub 30cm) prindem bibani fara numar. Bibani care veneau cate 2-3-4-5 dupa vobler, si de multe ori ridicam voblerul mai repede din apa.. doar pentru a evita sa-i ranim la dezgatzare. Ploaia mocaneasca nu s-a oprit toata ziua asa ca am rezistat doar cateva ore… totusi suficiente pentru a ne face damblaua de pescuit si duminica.

Ne-a placut mult la Siriu, si ne-am propus sa revenim… cine stie ..poate chiar  in octombrie… :).
Clar este un loc pe care il adaug la lista noastra de favorite fishing places 🙂

 1. 9 Rapunsuri pentru “Bucuria clenilor de Siriu”

 2. Postat de Rares la Aug 31, 2010

  😀 super tare, ma bucur ca v-ati distrat

 3. Postat de vlad la Aug 31, 2010

  @Rares doar nu credeai ca ne-am plictisit 😀
  doar ca nu ne-am priceput sa dam de aia de peste kil.. bibani si cleni… sau o fi fost de la timp… 😉

 4. Postat de ovidiu la Aug 31, 2010

  bravo domnilor… pentru vremea cainoasa de duminica, pestii aia au fost cea mai buna aspirina 😉

 5. Postat de oby 1 la Sep 2, 2010

  aduci seekerul la argova sa il vad si eu
  casunt in mari cautari

 6. Postat de vlad la Sep 2, 2010

  @oby1 sigur.. dar doar ca sa-l vezi:D….
  da-mi un tel/mail/sms pe joi sa nu-l uit sau daca ajungi mai repede in Bucuresti hai pe la noi la o cafea

 7. Postat de oby 1 la Sep 3, 2010

  ce ti-e si cu curtoaziile astea
  nimeni nu te mai invita la un rachiu(cazul asta) sau la un*****, numa cafele… si eu nici nu beau
  nu cred ca ajung ca noi venim pe la lilieci/gostilele tamadau etc
  dar poate ajung weekendu urmator la targ

 8. Postat de vlad la Sep 3, 2010

  @oby ok.. dar da-mi semn ca sa-l iau la targ;)

 9. Postat de oby 1 la Sep 13, 2010

  n-am mai ajuns
  adul te rog la argova

 10. Postat de vlad la Sep 13, 2010

  @oby ok.. asa voi face.. incerc sa nu-l uit;)
  v

Adauga un comentariu