Pro Fishing League 18 – 20 Septembrie

October 5th, 2015 Postat in concurs, Pescuit

In weekend-ul 18 -20 Septembrie a avut loc concursul organizat de Pro Fishing League in zona Isac, Uzlina, Chiril specia tinta fiind Stiuca la care am participat impreuna cu Traian.

Plecarea a fost joi seara astfel incat vineri 18  Septembrie sa putem participa la antrenamentul oficial. Aveam o serie intreaga de semne de intrebare privind accesul pe lacuri din cauza cotei scazute si acest lucru din pacate s-a adeverit vineri cand nu am reusit sa pescuim decat pe Isac, accesul in celelalte lacuri facandu-se foarte greu.

Un alt aspect de mentionat ar fi dotarea tuturor barcilor ce au participat la concurs cu sisteme gps, care semnalau arbitrilor iesirea din zona de concurs cat si nerespectarea distantelor dintre barci.

Am ramas placut surprinsi asupra a 2 aspecte:  numarul foarte mare de capturi in ciuda presiunii puse de pescari si de apa tulbure (pe langa participantii la concurs fiind foarte multe barci pe lac), chiar daca dimensiunea acestora nu era deosebita dar si de faptul ca pentru prima data de foarte mult timp, am fost controlati de inspectorii ARBDD.

Mansa 1.

Incepem prima mansa pe ceata in partea din dreapta a lacului, reusind sa facem cele 5 stiuci punctabile pana la ora 8:00 cu naluci de dimensiune mica. Dupa masurare incepem sa cautam zonele care tin stiuci de dimensiuni mai mari crescand si dimensiunea nalucilor, ceea ce si reusim, cea mai mare fiind de 64 cm si o medie de 51.5 cm. care la finalul mansei ne pozitioneaza la sfarsitul mansei pe locul 5. Am pescuit preponderant la lingura si lake fork lestat cu 3-5 gr. in apa cu adancimea maxima de 1 m

Mansa 2.

Mansa a 2-a debuteaza in conditii diferite de cea anterioara, pe soare. am inceput in zona in care in prima mansa am prins stiucile mai mari iar Traian reuseste sa aduca in barca primele 5 stiuci in scurt timp, eu schimband naluci si dimensiuni in incercarea sa scap de bibanii hrapareti. Pana la final desi am schimbat locuri, naluci, mod de abordare nu am reusit sa le gasim pe cele mari, in ciuda faptului ca am adus in barca peste 20 de stiuci iar la final am avut o medie de doar 48 cm. ceea ce ne-a adus in clasamentul final pe locul 6.

In concluzie, as putea spune ca in ciuda modului in care se intelege a se face turism, retinerii pestilor de orice dimensiune, pescuitului industrial, Delta e mereu surprinzatoare

P.S. din cele 4 echipe care au participat avand component ai clubului Pe Apa, trrebuie sa-i felicit pe Tinu si Sebi care au reusit in ciuuda unui start mai greu in prima mansa sa termine in final pe Locul 3. Felicitari

 

 

Adauga un comentariu