Cele mai pescuite naluci in 2012

January 4th, 2013 Postat in Amici PeApa, magazin pescuit, Pe Apa

O idee pe care vreau sa o punem in practica an de an,  este sa impartasim din experienta placuta a “amicilor PeApa” si anume ce au apreciat mai mult in 2012 ca si naluci de pescuit. La fel ca in anii precedenti precizez ca nu este un top de vanzari, ci un top de preferinte ale pescarilor.

Asadar la capitorul Shaduri Relax Kopyto 2.5″ (culoarea 058 un mare plus) este cea mai cautata naluca dedicata salaului dar si stiucii, urmata de Big Bait Baits Jerk Minnow si apoi de Mann’s Shad 6cm culorea Pearl si Pearl Black Back.

La capitolul Gruburi si Worms castigator detasat este BigHammer Salt Shaker de 4″ si 5″ culorile Blue Pearl si Watermelonseed Red, urmat de Perch Grubs de la BigHammer si Turbo Twister de la Relax.

In ceea ce priveste swimbaiturile soft (pt a incheia cu softbaits) fara a mai fi nevoie de prezentare Lake Fork Magic Shad isi adjudeca castigarea preferintelor pescarilor de spinning de la noi, cele mai apreciate culori fiind White, Chartreuse Pearl, Fire Perch, Blue Herring si Magic Shad in marimi de 4.5″ si 5.5″.
Urmatoarele locuri de pe podium sunt impartite de Big Hammer swimbaits de 3″ in special Silver Phantom, Invader, Ripper, Firetiger, Pacific Chovy, Whookie Waker si Bay Smelt dar si de Cabelas Hoochie Kochie 3″ culorile Yellow si Shad.

Trecem la “table” unde linguritele oscilante ce fac deliciul stiucii, au fost in preferintele pescarilor urmatoarele: Berti Lucky RedTail, Doli, Linx si Versus in diferite forme si culori (preponderent silver)…. alaturi de Rublex Eira in special Silver si Cupru in gramaje de 9g si 18g,

Podiumul lingurile rotative este reprezentat de Mapso DEVA, Berti Axat si Classic – in special culori silver si cupru de 4-6g si Rublex Velta  (rotative gigant pentru stiuci gigante)

Una dintre revelatiile  anului 2012 au fost Spinnerbait-urile care au devenit o naluca nelipsita din trusa pescarilor de stiuca. Cele mai apreciate culori au fost Orange Chartreuse 14g, Alb -Negru – Rosu de 11g, Orange – Rosu de 14g si Lime Charteruse de 14g. Tot aici as mentiona alaturi de spinnerbaits si nalucile Helic si Fishelic apreciate de pescarii de avat in special gramaje mari 17-21g ce permit lanseuri lungi.

La capitolul kituri de naluci enumeram Kiturile de la Bertilure si anume kitul de stiuca, kitul de Pastrav sau cel de Biban sau Avat! Tot ce-ti trebuie pentru un pescuit eficient fara a investi in truse uriase.

Pentru vibratii si zgomot 🙂 a se citi “Rattlin & Lippless” avem Rapala ClackinRap silver, StrikePro FlapJack culori A05, 177  si A09 si Rapala RNR S, BG si SD

Trecem la naluci reactive si clar luam in discutie voblerele  unde avem ca si anul trecut Salmo Hornet, 2.5 cm si 3cm pt clean si pastrav, dar si 6cm pt stiuci si somni. De asemenea avem Salmo Thrill ca un vobler excelent pt avat in specila culorile OB si HBL, precum si Dorado Deadfish un vobler din ce in ce mai apreciat de pescari.
Tot aici  (si facem trecerea spre jerkbaits) as enumera si Salmo Skinner 10 si 12cm , culorile HGS dar si RR sau RGS.

La capitolul Jerkbaits & Pullbaits nu putem sa nu mentionam Salmo Slider preferate fiind modelele de 7cm flnking oating si siculori GT, RGS, RTPA cat si noile culori. De asemenea aici gasim si deja cunoscutele Dorado Drunk de 7cm model sinking de aceasta data culorile preferate fiind CC, RH si FTV, cat si Strike Pro Baby Buster culorile Nickel, Pike si Hot Pike.

Tot aici trebuie sa mentional si categoria “hard swimbaits” unde podiumul preferintelor este alcatuit din ABT Banshee de 4.5″ dar si 6″ culorile preferate fiind Chartreuse Shad, Midnight Shad, Blue Back Herring si Sexy American Shad, alaturi de  Savage Gear 4Play swimbaits.

La final am lasat nalucile care ofera paote cel mai spectaculos pescuit si anume nalucile topwater: poppere, broaste (sau alte aratari) si stickbaits 😀 Aici preferintele pescarilor se impart intre Rapture Dancer Frog Yellow, Green si Weed, ABT King Dawg de 21g Chartreuse Shad, Bone si Sexy American Shad si Rapala Skitter Pop de 7cm culorile F, FT si LF.

Acestea fiind zise va dorim Fir Intins in 2013! si evident revenim cu topul preferintelor voastre pe anul in curs!

Adauga un comentariu