PortaBote in Delta Dunarii

June 12th, 2008 Postat in Pescuit, Porta Bote

Abia intors din Delta cu o mie de ganduri si regrete… (mi-as fi dorit mai multa odihna si mai mult pescuit 🙂 ) pentru ca a fost un sejur foarte scurt… iata cateva impresii:

– primul adevar verificat: dupa cum mi s-a spus Chila absoarbe intradevar valurile!,
fara nici un pericol de instabilitate (din contra… materialul fiind flexibil nici macar nu am reusit sa sarim prea mult pe valuri… similar cum am fi facut cu o barca din fibra sau aluminiu).

– al 2-lea adevar verificat: PortaBote intra usor in glisaj, chiar si cu o singura persoana (la 3/4 din puterea motorului nefiind nici macar necesar tiller extension). Viteza de croaziera intre 12-20 km/h (evident sesizabila diferenta intre 1 si 2 persoane ca incarcare).

testul Dunarii navigabile trecut cu brio: traseu Canalul Caraorman – Crisan, timp appx 30-40 min (mergand 1/2 din putere, motorul fiind inca in rodaj). Lungimea de 3.8 m (Portabote 12″) a fost intr-adevar o chestie buna pentru navigare pe Dunare in plin trafic, reusind sa treaca cu brio prin anafore sau alte vartejuri tipice… (evident ca nu ne-am putut abtine si am traversat si Dunarea… asa sa bem o cafea buna la pensiunea Eden).

… daca vreti, singurul “minus”… PortaBote cu 6cp merge mai incet decat o Laguna de 15cp 🙂 … dar asta ca tribut platit portabilitatii si personal… prefer mobilitate si portabilitate!
Distanta Murighiol – Canalul Crisan Caraorman: Laguna / K Maxi 15cp – 1:15h- 1:30h, PortaBote 6cp – estimat. 2 h

In concluzie… nu este cea mai rapida barca, dar pentru Delta poate fi o solutie reala… pentru ajungere la un loc, pentru agrement si excelenta pentru pescuit!

Nu in ultimul rand… a fost “vedeta”… incredibil de multi curiosi privitori… inclusiv lipoveni uitandu-se ciudat.

La Crisan la benzinarie… am acostat si am stat cca. 30 sec – 1 min si apoi a aparut omul care ne-a spus ca am castigat recordul… de “cea mai mica barca navigabila din ultimele zile” 🙂 .
… am alimentat, ne-am luat ramas bun… si am pornit spre locul de campare… sub privirile mirate ale omului.

 

  1. 2 Rapunsuri pentru “PortaBote in Delta Dunarii”

  2. Postat de Hotel Delta Dunarii la Jul 21, 2009

    Mersi pentru informatii, ai facut poze foarte faine. Poate mai reusesti sa te duci intr-un sejur mai lung in Delta Dunarii.

  3. Postat de vlad la Jul 27, 2009

    @hotelgggociman asta este chair telepatie!
    acum 2 min eram pe site-ul vostru!….

    incerc sa ajung cat mai des in delta .. sunt indragostit de locul acela!

Adauga un comentariu