Primul pastrav

July 27th, 2009 Postat in Pe Apa, Pescuit

Chiar vorbeam cu un amic acum ceva timp… ca  nu mai avem unde sa pescuim pastrav:  Gura Apei secat, Vidra secat.. altele decimate.. vacanta de pescuit Suedia / Norvegia.. anulata… si ma resemnasem oarecum ca anul acesta nu voi simti drill cu pistruiati! … de altfel printre primele (daca nu chiar primul) peste prins la spin. Evident.. totul se rezuma la spin.. pur si simplu nu faceam legatura cu rau de munte.. fly … pastrav..

Totusi… mahnit de ratarea pastravilor si somonilor norvegieni… dar si de prezentari esuate pe Bistrita Mica (cea care alimenteaza Colibita)… aveam in minte.. si obtinusem si o promisiune de a ma alatura lui Cristi si Madalinei… Locatia.. era si mai “creepy”.. tocmai se vorbea de repopulare cu ursi.

Asadar cu scuza unui botez duminica, hotaram  sa mergem doar o zi, sa mai adaug o liniuta la skillurile de fly… si dupa cca 3 ore ajungem in niste locuri… de vis (mai in gluma .. mai in serios faceam comparatie cu “computer generated landscape”).

Primele povete.. despre bazele lansarii.. abordarii locurilor.. bulboanelor.. si ne despartim Cristi, Madalina in amonte.. eu cobor 50 m si incep sa urc spre locul inc are facusem o mica tabara!

Tatonez diverse locrui.. incerc sa nu ma grabesc.. desi mi se pare foarte greu de stapanit dorinta de a ajunge la o cascada superba…. Ajung in apropiere lansez in bulboana din stanga.. tzac.. parachuta dispare.. reflexul tarziu sau firul prea lung.. duc la primul rateu. Lansez din nou.. nimic… schimb musca cu alta parachuta rosu cu maro… (proimit sa invat cat mai repede denumirile 🙂 ) si .. de data asta tzacul il stimt pana in batz.. iarasi reflex tarziu 😀

Nu dezarmez.. si in urmatoarele 5 lanseuri am parte de primul pastrav prins la fly 🙂

Nu este deloc rau.. are cca 22-23 cm… si imi ofera un drill de vis.. intr-un loc mirific! Ne  pozam.. il eliberez .. si ma simt deja marcat…proabail iremediabil.. de microbul fly!

  1. 3 Rapunsuri pentru “Primul pastrav”

  2. Postat de Emil la Jul 27, 2009

    Frumos si racoritor peisaj. Doar ce gandesti la relocarea ursilor … si ai “instant cooling”

  3. Postat de vlad la Jul 27, 2009

    @emil…. crede-me ca este de vis peisajul.. dar…. feelingul este similar cu descrierea

    Poate cu Buck … si cate 2 intercalati… in rau e mult mai bine!

  4. Postat de Dan la Jul 29, 2009

    @Emil & Vlad…, sau ar mai fi o solutie: sa va dresati propriul ursulet care sa faca lobby pe langa ursii bastinasi … sa va lase sa pescuiti

Adauga un comentariu