24 ore in delta, 80% PeApa

September 30th, 2009 Postat in Delta Dunarii, Pe Apa, Pescuit, Porta Bote

Sambata dimineata la 4 sar din pat, avand in minte numai japse, v-uri si linistea locurilor ascunse din delta. Cafele, scule de pescuit, bote, motor.. si la ora 10:30 ne punema pe apa la Murighiol. In 20 min ajungem la Uzlina, ne cazam.. si impreuna cu un amic o taiem in balta pentru o scurta recunoastere, nu inanite de a schimba cateva povesti cu Cristi Wilddanube  (multumim incaodata pt invitatie)

Vestile nu se aratau foarte promitatoare.. cu greu se putea “lauda” cinvea ca a gasit stiuca in ultimele zile… dar totusi pornim,.. un tur scurt de orizont… lac uzlina, canal bibani…japse din jur mai nimic.
Rezultatele slabe… ne conduc rapid catre bratul Sf Gheorghe sa incercam salau/avat.  Ne ancoram pe bucla.. locuri clasice cunoascute..atac la primul lanseu…ratez.. si la al -2lea o marla era strapunsa de un 5/0 Mustad (tunat de Ovidiu)… Relativ mutle atacuri.. dar anemice.. ne fac sa ne mutam mai pe seara in cautarea avatului… si DAAAA.. prindem o seara de neuitat de avati nu mari.. dar multi (aproape la fiecare lanseu)….. Frenezia a fost de scurta durata…. si am platit-o revenind pe intuneric la baza (doar cu Lumina de catarg 🙂 )

A doua zi, gandurile de cu seara pt StiucZilla nu mi-au dat pace.. ca atare dimineata la 6:25 elicea zookoului ne purta spre locuri si japse vazute pe google earth.. in incercarea de a pacali o cumatra.


Am facut un traseu lung cca 50 km in incercarea de a gasi apa limpede (majoritatea lacurilor aveau apa tulbure.. chiar si pe locuri arhi cunoscute cum ar foi Chiril nu vedeai decat rar 1 barca) dar degeaba…. doar pelicani.. in toata frumusetea lor


Fetele incercau sa ne retraga “la baza” si spre casa.. dar chemarea avatului ne-a facut sa mai zabovim inca 15-30 min sa salvam un weekend petrecut in marea majoritatea cum ne place … PeApa 🙂

  1. 2 Rapunsuri pentru “24 ore in delta, 80% PeApa”

  2. Postat de ovidiu la Sep 30, 2009

    StiucZilla iti va papa tineretele 😀

  3. Postat de vlad la Sep 30, 2009

    @ovidiu: sigur.. dar in sens pozitiv 🙂
    mergem dupa ea!

Adauga un comentariu