Pe dunare din nou

November 22nd, 2009 Postat in Amici PeApa, Dunare, Pescuit


Saptamana trecuta ne-am mutat biroul, asa ca speranta de a vedea garla altfel decat in poze… era minima. Dar venea weekendul si imi doream cu adevarat sa ma relaxez, dar unde ma pot destresa mai bine decat pe apa? Zis si facut si impreuna cu un bun prieten, la fel de indragostit de salai de Dunare, alegem sa dam o fuga, sambata pana in pranz.

Plecam la 5:30, si avem parte de o ceata absolut tot drumul fara nici o exceptie,..( de fapt ceata ne va lasa exact la ora 13, in momentul in care ieseam de pe apa)… ajungem, lasam botele la apa si incepem sa cautam locuri.

Cota crescuta, face sa recunoastem cu greu locurile pe care pescuisem in vara, dar cu ajutorul sonarului indentificam pietrele si bolovanii… Aceleasi pietre care in vara adaposteau pescari veniti la undita… acum speram sa adaposteasca salai… trecuti de prima tinerete… si care sa fie intaratati de nalucile noastre.

Incercam 2-3 locuri, lasam cateva duzine de jiguri… si intr-un final.. aleg curly white grub de la Bass Assassin si primul salau se lasa ademenit.

Loc nou, semne bune, partenerul de barca lanseaza… in inima locului care tine salaii,  are atac, dar pietrele sunt la locul lor si salveaza salaul. Lansez si eu iarasi atac… intep in gol… ma uit un un Turboshad Pepper shad isi lasa coada.. amintire unui salau.

Lasam inca cateva jiguri incercam diferite pozitionari… clar aveam in minte geografia locului si incercam permanent conducem jigurile pe cararea dintre cele 2-3 cocioace. Timpul ne preseaza sa pornim inapoi… dar atacurile nu se opresc… si in cele din urma reusim sa mai pacalim un salau la kil’ care poposeste in barca… parca sa ne confirme si vizual prezenta salailor.

Ne pregatim de plecare… in drum spre mal… mai acostam niste locuri care aratau  abolut feeric pt salau… dar din pacate… nu avem acelasi raspuns si pornim spre casa… bucurosi de o vreme  faina tocmai pe final de noiembrie. Evident nu ne oprim… vine 1 decembrie.. si deja avem planuri mari…:)

  1. 5 Rapunsuri pentru “Pe dunare din nou”

  2. Postat de ovidiu la Nov 23, 2009

    Apa aia e Dunarea? seamana perfect cu sarulestiul!
    Pe 1 Dicembre, daca nu lucru, sunt pe Ei, fin’ca salaii aia nationalisti atunci mananca de rup,; jigul trebuie muiat in fasolica cu costita afumata 😉

  3. Postat de vlad la Nov 23, 2009

    @ovidiu: este dunarea.. dar.. nu te vaita… ca stim ce-ai facut… weekendul asta 🙂

  4. Postat de Andreea la Nov 23, 2009

    Super poza cu pomul in ceata… Bine, fie, si cele cu pesti imi plac :D….

  5. Postat de vlad la Nov 24, 2009

    @Andreea: ce sa faci… cu pozele ce ma scot si eu…
    lasand gluma…peisajul era feeric…. sincer nu-mi imaginam ca voi ajunge sa intru pe Dunare pe o asa ceata…:)

  6. Postat de Dunare la Jul 8, 2019

    captura frumoasa iar peisajul superb.Felicitari!

Adauga un comentariu