“Unde am gresit?”

December 1st, 2009 Postat in Amici PeApa, Dunare, Pe Apa

Hello people!

Cum nu sunt genul sarmalelor sub clar de luna, fie chiar si cu ocazia zilei nationale, am dat fuga la pescuit.

Pescuit de vise, iluzii si salai mari. Atat de mari, incat “mari” nu inseamna nimic.

Am pregatit totul in amanunt,  strategii, ZEN… si, peste toate, senzatia ca intr-o zi ca toate zilele… voi prinde salaul din vis ;).

Totusi 1Decembrie a inceput cu un adevarat test de rezistenta psihica, astfel ca in primele 4h nu am avut nici cea mai vaga trasatura, nimic… nimic – precum intr-o piscina…

Ma repozitionez, ma mai mut, mai dau drumul la cei 30m de sfoara, pe langa cei 10m adancime ai apei, si in sfarsit, (cand eram pe punctul de a ceda nervos) am o trasatura: BUM! pe un shad Mann’s  de 10cm de un verde dubios 😀 pe un jig de 60g, adevarata finete ;); Am intepat cu toata vieata din mine provocandu-i “daune” serioase in maxilar.

Apoi incepe  “dezastrul”: alta trasatura si scap salaul dupa cativa metri. Din nou trasatura, il prind, de data asta pe un shad de 4″ de la Big Bait Baits (Firetiger), il scot: frate geaman cu celalalt (undeva la 1,3kilo).

Ultimele ore ale partidei imi mai ofera 3-4 trasaturi: toti salaii intepati si scapati pe traseu, dupa 3-5 secunde… inexplicabil… si doi juvenili:

Uneori imi vine sa nu mai caut explicatii, sa zic “asta e!”, iar daca as accepta acest “asta e!” probabil voi fi mai linistit…

Mai trosnesc un salau la falci intr-o agatatura, mai revine moralul… insist, ma grabesc, intunericul vine repede…

Mai obtin o trasatura din aceeasi agatatura si aduc la barca un salau mai aratos, undeva pe la vreo 3kg, intepat superficial intr-o pielita si il scap langa barca… 🙁

Deja aveam niste nervi colosali, dar am numarat pana la 2 sau 3  si am inceput sa bag lansetele in huse. De ajuns pentru o zi!

Rezultat final 3 salai si alte cel putin 5 trasaturi ratate. Am plecat cu senzatia nelamurita ca puteam sa fac ceva mai bine…

Nelinistea e tot acolo…

  1. 5 Rapunsuri pentru ““Unde am gresit?””

  2. Postat de Dan Alexe la Dec 2, 2009

    Mie mi se pare in continuare fain. Fain ca te duci asa des la pescuit, fain ca prinzi de fiecare data si nu putzin, fain ca scrii asa de bine.
    Si la urma urmei daca n-am mai scapa cite unu, citeodata chiar pe ala ‘de vis’, parca n-ar mai avea nici un farmec.Serios!

  3. Postat de ovidiu la Dec 2, 2009

    Multumesc de aprecieri.
    Si ma gandeam si eu la asta… ca trebuie sa mai scapam sa fie ca in viata..unele se intampla, altele nu 😉
    3 zile pana la intalnirea cu salaul din vis trec repede. sper ca vremea sa fie atat de urata pe cat este anuntata 😀

  4. Postat de stefan0172 la Dec 3, 2009

    bravo pt reusita .intrecerea continua…?

  5. Postat de edi la Dec 3, 2009

    …da si ce te faci dupa ce il prinzi pe ala de vis de 2 cifre, ce obiectiv ai, sa-l prinzi pe urmatorul de 2 cifre? Eu astept inca doctoratul in prinderea salaului sa-l scrii, un doctorat matematic ca “odisea” lui Malin, deci treci si structureaza, noteaza

  6. Postat de ovidiu la Dec 3, 2009

    edi: daca il voi prinde pe cel de 2cifre, obiectiv pentru care pe langa pregatire trebuie si oportunitate, o sa am ceva mai usor de atins ;), dar toate la timpul lor.

    stefan0172: de cand pescuiesc, ma intrec cu slabiciunile mele.
    remarcabile si rezultatele tale… brava, eu pana in iulie nu cred ca mai schimb stilul.

Adauga un comentariu