Scrumbie pe Dunare la sfarsit de iulie?

July 25th, 2010 Postat in Amici PeApa, Dunare


Pornind de la cateva ore de pescuit disponibile si avand in minte un loc in care, ca sa-l citez pe Ovidiu “acolo am vaut cei mai mari avati”, imi invit tatal la o partida de avat.
Zis si facut duminica dimineata la 5:30 eram in drum spre Giurgiu, poate putin neincrezatori de cum va arata locul dat fiind fostele cote si scaderea brusca a apei. Ajungem la locul de vis si obvservam 2 tipuri de atacuri: unele in bancuri.. consistente si mai aproape de mal, si altele in imediata apropiere dar .. mai rare si realizate de niste “animale” mai mari.

Aleg un RNR de 7 cm si incep sa dau intr-o zona oarecum celebra… datorita unei confluente cu un canal adiacent. Un mic atac asa la o palma de sandalele mele… dar scapa.. nu-i nimic.. ii venim de hac ๐Ÿ™‚

Ne apropiem incet de un golf.. in care avem impresia ca pe langa atacurile din mal… se “lafaie” niste balene (serios erau niste ploscaituri de parca asteptam sa vad jetul de apa tasnind ๐Ÿ™‚ ) Nici un atac in continuare.. desi combinam amandoi ย diverse voblere RNR-uri, Cozma S de 7cm, Cormoran si Cabelas.

O surpriza placuta a fost Walking the Dawg de 11.5 cm si 14 gr de la Cabela’s, recunosc ca nu mai pescuisem cu el, dar de acum este clar nelipsit din trusa mea. Are exact miscarea pe care o cautam un “surface lure” in genul popperului dar cu o castabilitate mult mai buna…. mai ales ca da am pescuit numai la baitcasting.

Atacurile continuau in jurul nostru, asa ca am reconsiderat strategia, mai ales ca ne astepta sa nu dureze o vesnicie. Ca atare am trecut pe naluci mai mici. Tata a ales o cicada alba de 7 gr, iar eu am decis sa incerc un helic tot alb de 17gr (deh baitcasting). Tata rateaza la primul lanseu… ne intrebam oare ce o fi fost… avat mic?…

In curand intrebarile noastre sunt edificate… da intradevar aveam un peste care semana clar a scrumbie… dar ce sa caute scrumbia in dunare in luna iulie-august? Ne gandeam ca o fi sabita… (mai tarziu am vazut diferenta clara ca sabita are innotatoarele pectorale mult mai lungi)….dar nu… este clar scrumbie de Dunare.. si nu este prinsa la taparine, ci la un helic de la Bertilure.

In continuare atacurile, desi scazute in intensitate, ne tin montati si dupa verificarea de rutina a Politiei de Frontiera, tata reuseste sa fotografieze o noua scrumbie ce a poftit la cicada alba de 7 gr, de aceasta.

Se face spre 10 am, si oricum planuisem sa ne indreptam spre casa, ย asa ca ne luam inima-n dinti si deranjam roiurile de tantzari pe care-i lasasem de paza la masina parcata in liziera padurii. Ajungem acasa, descarcam pozele comparam… da este intradevar scrumbie pe Dunare in zona Giurgiu in miez de vara…

Frumos peste… nimic de zis… ๐Ÿ™‚ nu mai prinsesem pana acum niciunul dintre noi asa ca avem un nou “pestiuc” in galerie!

  1. 6 Rapunsuri pentru “Scrumbie pe Dunare la sfarsit de iulie?”

  2. Postat de ovidiu la Jul 25, 2010

    foarte frumos… felicitari domnilor!
    eu inca nu am avut ocazia sa prind vreuna

  3. Postat de vlad la Jul 26, 2010

    Lasa Ovidiu.. ca vine ziua in care vei prinde si un “stol” de scrumbii:)

    si poate ne vine si ziua la care vom reusi sa prindem si avatii aia capitali din acea zona:)

  4. Postat de Dragos la Jul 26, 2010

    …si se facu lumina! Am prins si eu acu’ un an in delta la Taifun si nu stiam ce este.
    Il trec si eu pe lista!

  5. Postat de vlad la Jul 26, 2010

    @Dragos: foarte frumos pestiuc desi nu ofera cine stie ce drill ๐Ÿ™‚ arata bine

  6. Postat de Andreea la Jul 29, 2010

    Cu sau fara drill, scrumbia pe gratar e o minunatie, asa ca…. la cat mai multe scrumbii, baieti! ๐Ÿ™‚

  7. Postat de vlad la Jul 29, 2010

    @Andreea asa am auzit si eu ca este o bunatate.. dar pt cine mananca peste;
    scrumbiile pozate au fost eliberate!… dar cred ca a retinut comanda .. cine trebuia ๐Ÿ˜€

Adauga un comentariu