Sarulesti – dupa 5 ani

April 20th, 2011 Postat in Amici PeApa, concurs, Pe Apa


Vineri, pe dupa amiaza, reusim sa incarcam in masina toate cele:  barci, motoare, sonare plus eu si Rares si sa ne punem la drum. Cu Andrei si Nini in celalalt echipaj, pe acelasi drum inspre Sarulesti (cupa Cabelas Nauticlife WSB), faceam deja planuri si strategii de pescuit. Ajungem, ne salutam rapid cu taberele deja “cazate”, punem corturile, barcile si  incepe sedinta tehnica. Ne intoarcem apoi sa finalizam tabara PeApa, testam motoarele, sonarele si cu ceva peripetii totul este asezat.

La fix, intrucat tabara “bistriteana” ne primeste ospitalier la un “pahar de poveste”. (a 2-a zi dimineata aflam ca era “pionul otravit” 😀 ), dar multumim pentru ca a fost o seara pe cinste 🙂

Dimineata aveam totul setat, intram pe apa, toti cei 3 membri Open-isti ai Clubului PeApa. Aveam sa pescuim toti in acelasi sector si exact cand arbitrul se pregateste sa fluiere startul subgrupei noastre,  observ cu stupoare ca sonarul meu drag refuza sa porneasca. 🙁

Uimire, ceva stress, dar plec totusi spre “buduroi”.  Incep sa pescuiesc dar din pacate…. ma asezasem partial bine. Incerc sa remediez problema cu sonarul… dar fara succes, si intr-un final  ma decid ca nu e timp de pierdut. Ca atare voi pescui intuind pragurile dupa asezarea celorlalti concurenti si pipaind cu jigul. Dupa cateva ancorari, reusesc sa prind un prag bun, estimativ 3 m adancime si simt niste pietre.

Lansez un Wookie Waker de 3″ cu un gamakatsu 3/0 cu cap fluo (tunat de Ovidiu… multumesc:) ) si in 3 lanseuri prind 2 salai 55 si 42 cm. Marchez punctul pe gps-ul handheld si continui sa caut alte locatii.

Intre timp ce Nini dadea de cap unui card de bibani de Sarulesti 🙂 distractie dar din pacate nepunctabili, iar Andrei reuseste sa identifice o agatatura care ii aduce 3 salai punctabili 51, 45 si 59 cm.

Inspirat, revin pe acelasi loc, marcat pe GPS si cu noroc am o trasatura, si punctez cu un al 3-lea salau de 52cm. Andrei mai puncteaza un salau si mansa se termina.

Ajuns pe mal, reusesc sa organizez sonarul si intr-un final sa scap de acel contact imperfect :d care recunosc m-a macinat psihic, iar seara continua cu povesti, planuri, palinci si delicatese culinare in compania prietenilor.

Duminica dimineata, cu totul alte conditii: senin, soare, fara urma de adiere, plecam a 2-a subgrupa in mansa. Start, si manat de cei 3.5 cp (multumesc Andrei) ii depasesc pe toti concurentii care plecau spre capatul dinspre sectorul 1. Ajung la limita sectorului si incerc sa gasesc agataturile.

Intre timp apare si Andrei si Nini, Andrei incepe sa prinda.. dar nepunctabili. Norocos sau inspirat lansez un split tail de la BassAssassin si am un salau de 41 cm!  Apoi nimic. Scap totusi 2 pesti  pe Big Hammer, Andrei inca prindea dar tot nepunctabili.

Ma mult “la tiganie” incerc sa gasesc casele povestite de Rares… si ma hotarasc sa pescuiesc “pe fir” exclusiv pe gramaje mici de 2-5g. Lansez spre mal un Salt Shaker Blue Pearl de 4″ si un salau de 42cm imi confirma ca nu am gresit planurile. Apoi pauza.

Incerc mai multe pozitii mai prind un strap nepunctabili si un biban. Andrei oscileaza intre Mann’surile si BigHammer castigatoare ieri (deja celebrele Midnight Phantom), dar tot nepunctabili si ne decidem sa mergem spre alte locuri. In drum spre baraj, cautand vechiul drum, vad pe sonar un mare platou, de fapt dupa cum aflu putin mai tarziu este malul de pe langa fosta albie a raului.

Practic ancorat pe 3 metri, puteam lansa fie intre copacii de pe marginea albiei raului in 5-6 m, fie spre platou in apa de 1.5-2m. Am incercat strategic “viermii” offset printre copaci, iar atacul a survenit exact sub barca! Salau de 41 cm. Lansez pe pragul din 2-3m si surpriza: vecinul de 42cm se agata pe aceasi sir de agrafe. Vinovati: aceiasi Salt Shaker worms de data aceasta de 5″. Andrei apare si el, tatoneaza locurile si incepe sa prinda!

Mai erau 30-45 min din concurs si cu 2 salai pe sfoara, trebuia sa raman in zona masuratorilor si aleg malul de vis a vis, langa vechiul drum. Ma ancorez pe apa de 4m si lansez de-a lungul malului, inspre varful golfului. Aleg worms de 5″ cu jiguri de 5 grame bronz, nici un semn… doar cateva crengute. Pun worms Blue Pearl 4″ cu 3g, la fel. Incerc gramaje mai mari de 14 g cu CityShimp 3″ acelasi rezultat. Decid sa reiau viermii castigatori… si la 1 metru de mal….. atac 🙂 Drill relativ scurt, desi a durat ceva pana sa vad…. captura…si apoi in barca poposeste un nesperat salau de 9lbs si 71 cm.
Vinovat Salt Shaker worm Blue Pearl 5″

Asigurat bine pe agrafa, salaul se duce in apa… si incurajat de recenta captura lansez cu incredere spre acelasi loc. Nu trec cateva lanseuri si am un alt atac. Incepe drillul se aude fluierul arbitrilor… si chiar pe ultimul lanseu poposeste in barca si masculul de “doar” 57cm.

Extaziat ridic ancora, mut pestii in barca si pornesc glont la punctul de masurare. Acolo, pe langa felicitari si poze… vreau sa-i multumesc lui Andrei Sava pentru ajutorul acordat in resuscitarea salaului care avea sa fie captura concursului.

Istoria se repeta la fel ca si acum 5 ani pe Sandulita (desi pe trofeu scrie Sarulesti 2006) atunci captura fiind un salau de 83 cm.. la egalitate cu un altul prins de Madalin Enescu!

Punctand in ambele manse constant, eu reusesc locul 4 si CMMC, iar Andrei vine in puncte pe un merituos loc 12! Deloc rau spunem noi pentru prima participare oficiala ca si club PeApa 🙂

  1. 7 Rapunsuri pentru “Sarulesti – dupa 5 ani”

  2. Postat de Sasha la Apr 20, 2011

    Felicitari, maestre!

  3. Postat de vlad la Apr 20, 2011

    @sasha multumim doctore 🙂

  4. Postat de Ana-Maria la Apr 20, 2011

    Bravo Vladut!!! Felicitari si la mai sus in top :-))!!!

  5. Postat de Leba la Apr 20, 2011

    Felicitari, Vlad! 😉

  6. Postat de vlad la Apr 20, 2011

    multimim…. pt ca nu sunt singurul care merit felicitari!

    chiar a fost un weekend fain.. petrecut in “echipa” si evident PeApa 😉

  7. Postat de liviu_v la Apr 25, 2011

    Felicitari baieti!

  8. Postat de vlad la Apr 25, 2011

    @Liviu multumim si felicitari si tie / voua !

Adauga un comentariu