Fluorocarbon Trabucco SuperIso

May 30th, 2011 Postat in magazin pescuit, Review

DSC_0317
Daca sunteți in cautarea unui fir care se scufunda rapid, super rezistent la abraziune si practic invizibil pentru pesti, trebuie sa incercați noul fluorocarbon XPS Super ISO produs de specialistii de la Trabucco.
Cu un indice de refracție a luminii de 1.42, foarte apropiat de cel al apei (1.33), fluorocarbonul Super ISO este practic invizibil in apa. Acest lucru il face alegerea ideala pe tot parcursul sezonului de pescuit, dar mai cu seama primavara, atunci cand apelele sunt foarte bogate in oxigen si sunt de o claritate iesita din comun.

Daca marea majoritate a firelor de tip fluorocarbon sunt extrem de „baţoase”, Super ISO este un fir suficient de rigid pentru a putea fi folosit la realizarea monturilor de tip „stiff” sau „combi” si, in acelasi timp, indeajuns de maleabil pentru a putea fi folosit ca inaintas in situații extreme, atunci cand aveți de-a face cu agațaturi suberse, praguri abrazive sau bariere de scoici.
Acestea sunt doar cateva dintre obstacolele carora Super ISO le face fața cu succes in aceasta perioada a anului, cand claritatea apei este foarte pronunțata si crapii foarte greu de tentat, sunt recomandate cateva schimbari in ceea ce priveste modul de prezentare a momelii.

Camuflarea totala a firului este esenţiala pentru a pacali crapii inca din primavara, iar pentru asta este recomandat sa schimbați monofilametul folosit ca fir principal cu un fluorocarbon de calitate. Daca pescuiți pe ape
foarte limpezi doar la inceput de sezon, nu are sens sa va incarcați tamburii mulinetelor cu fluorocarbon de la un capat la altul, ci doar sa legați un inaintas de 8-10 metri de fluorocarbon la capatul firului principal.
Utilizat ca inaintas, Super ISO se scufunda foarte rapid pe substrat, iar datorita greutații sale pronunțate, acesta se muleaza perfect pe formele substratului, devenind practic imposibil de sesizat chiar si de catre cei mai precauți crapi.
Un alt amanunt important, menit sa depaseasca gradul ridicat de suspiciune al crapilor, il reprezinta camuflarea forfacului. Avand calitați excepționale in ceea ce priveste rezistența la nod si fiind invizibil sub apa, fluorocarbonul Super ISO reprezinta si de aceasta data alegerea ideala.

Ca lungimi, sunt recomandate forfacurile de dimensiuni considerabile (20-40 cm), iar asta pentru ca momeala atasata unui forfac „invizibil” si plasata cat mai departe de plumb creeaza impresia unei nade libere si va fi acceptata cu
mai mare incredere de catre pesti.
Iata si tipul de forfac recomandat pentru unpescuit de primavara, pe ape limpezi si pline de crapi letargici sau, de ce nu, mofturosi

autor: Robert Nicolae – preluare din revista Aventuri la Pescuit

Adauga un comentariu