A fi sau a nu fi in “Master” :)

August 24th, 2011 Postat in Amici PeApa, magazin pescuit, Pe Apa, Pescuit

Despre salaii de pe Argova numai de bine! Adica asa cum ne asteptam saptamana trecuta, cand impreuna cu Andrei si Ovidiu am planuit o duminica pe Valea Argovei, salaii s-au lasat cu greu gasiti. Ca o parere personala, mi se pare mult mai aproape de ceea ce inseamna pescuit din barca: sa ii cauti, sa incerci sa intelegi cam ce locatii sunt productive in functie de conditiile meteo… intru-un cuvant sa ii localizezi. Iar pe un lac de peste 1500 ha, acest lucru nu pare deloc floare la ureche 😀

Asadar ajungem duminica la 7 pe apa si ne despartim in doua echipaje; eu cu Andrei intr-o barca si Ovidiu in barca lui cu rechini rosii. Intrati pe apa constatam ca “prietenii mei”  meteoblue.com, cei pesimisti incurabili (parerea lui Ovidiu) au dreptate: vant de 24-25km/h cu rafale in 40km/h. Incercam cateva zone in apropierea cocioacelor, zonele dintre insule, apa mai mica apa mai adanca si  nimic. Abia doua trei tacuri abia sesizabile si oricum… nefinalizate cu pesti.

Obositi de vant, incerc cu Andrei sa abordam locuri de pescuit mai ferite (in spatele insulelor, astfel incat sa ne tina pavaza … cine a pescuit pe Vale stie la ce ma refer)… Odata cu venirea pranzului, vantul se mai potoleste… (ulterior avea sa tinda spre zero..si apa sa fie oglinda… )… reusesc sa am 2 atacuri si 2 pestiuci: un mic strapazan si un  biban frumos. Vinovati un double tail chatreuse glitter .. by Cabelas.

Profitand de imbunatatire ne mutam pe “cocioace”, aleg un salt shaker worm, lestat cu 5g si vecinii din adancuri isi confirma prezenta!  Primul salau punctabil pune un “punct” si urca sus in barca!

Cu moralul in crestere, Andrei defineste rapid ce inseamna biobait…:D (da o naluca secreta pe care incercam sa o importam 🙂 si aduce 2 salai punctabili in aceasi barca. Intre timp apare si “masterandul” Ovidiu care incurajat de drillurile noastre puncteaza si el in acelasi loc. Tardiv totusi: este ultimul din echipa care prinde peste asa ca da  “vafa primului peste”  🙂 . nu fara putina bombaneala “ca nu-l lasam sa prinda un peste..din cauza ca vorbim la telefon” 🙂

Apoi, Valea ne ofera inca o dovada de mare lac, al doar 5 ore de la “vajgalaul” de dimineata, apa este oglinda fara pic de val si pestii refuza sa mai raspunda. Ovidiu (muncit de ganduri negre) tureaza cei 5 cai Parsun-ici si pleaca in cautarea altor locuri. Nu trec 10-15minute ca ne suna, cum ca odata cu venire brizei are un peste si inca un atac ratat.

Ne mutam vizavi de el si incepem sa pescuim, la al 2-lea lanseu un Ripper de 3″ armat pe 7g, aduce la barca un salau mai pe la 50cm… si avem parte de “incurajarile” lui Ovidiu ” trebuia sa va duceti 2-300 m mai incolo..acolo se prinde”…:)

Ne repozitionam dar nimic.  Brusc Ovidiu intra in acceiasi lungime de unda cu salaii si prinde o rafala de 10-12 salai in 40min. Chipul i s-a mai luminat asa, limba i s-a dezmortit si ne arunca un amical:  ” Domnilor, voi sunteti la Master sau la Open?”

 

Multumim Ovidiu, a fost intr-adevar o demonstratie despre cum se poate prinde la orice naluca din trusa (Cabelas Bass Bucket, Big Bait Baits, Worms, Big Hammer etc) in fata noastra.. si noi fara niciun atac!

Desi speram la un festin salaiesc pana la urma… a fost o zi asa cum imi place… putin mai grea, cu vant, valuri si cu pesti mofturosi.

Pana data viitoare (acum ne pregatim de targuri)… va uram Fir Intins!

  1. 5 Rapunsuri pentru “A fi sau a nu fi in “Master” :)”

  2. Postat de Marinica Cristian la Aug 24, 2011

    Cu respect echpei PeApa.Pai Ovidiu asa este daca prinde cineva peste nu mai are nici pofta de mancare umbla mai rau ca Speedy Gonzales 🙂 dar ami place ca nu cedeaza nici o data ;.Va doresc fir antins si spor la treaba.

  3. Postat de Leba la Aug 24, 2011

    Chestie de pozitionare, probabil. 😉

  4. Postat de vlad la Aug 24, 2011

    @Leba… multumim (eu si andrei:P)

  5. Postat de andrei la Aug 29, 2011

    A naibii pozitionare, jigul lui si al meu cadeau la 10 cm unul de celalalt ; lui ii dadea “pe cap de lanseu”, mie nu! Da’ eu dadeam cu 5 gr, el dadea cu 7gr sa cada al lui primul… 🙂

  6. Postat de ovidiu la Aug 31, 2011

    iar incepem cu 5-ul? 😀

Adauga un comentariu