Periprava vazuta de jos in sus

May 30th, 2012 Postat in Amici PeApa, concurs, Delta Dunarii, Pescuit


Incurajati de partida de la Cormoran, am pornit plini de sperante catre Periprava. Dupa o scurta abatere pe drum, iata-ne la pranz in mars, imbarcati pe o nava rapida pe numele ei “Oleg nu mai stiu cum”, sau mai bine “barca condamnatilor la voie buna”.Β Voia buna si schimbul de experienta de “nade” lichide fac calatoria si mai placuta si prevestesc o seara foarte amicala si frumoasa.

Dimineata, logistica, transport, motoare, etc si apoi start la 7:35 intr-o mansa de 9 ore. Daca Nini impreuna cu partenerul lui raman sa pescuiasca in incinta tulbure, eu cu Redin, conform planului stabilit plecam in “9” incinta cu apa limpede, si in care stiam ca s-au prins stiuci mai “imbracate”.

Plecam pe canalul central pana in capat, si pescuim in zona nuferilor. Redin are o stiuca de 50cm la primele lanseuri, pe care o elibereaza conform pariului cu Catalin! Eu ratez 3 stiuci aproape consecutiv, care nu au rezistat tentatiei Lake Fork, dar apoi s-au eliberat cu ajutorul nuferilor. Pescuim in continuu si o urcam pe canal, gratie Bulldogului de la Motorguide!

Nu ajungem in capatul canalului, ca ne intalnim cu echipajul Cristi Rizea – Ilie Grigorici (echipaj care a si castigat ulteiror concursul) care se opresc cateva secunde din goana catre arbitrii si ne arata o foarte mare-grasa-si-incruntata stiuca !!! chircita in minciog.

Super stiuca.. cred ca este cel mai mare/greu peste vazut live (ulterior am aflat ca afost captura concursului si aveam 101 cm si 18 lbs. Felicitari domnilor… le meritati!

Recunosc ca in urmatoarele 30min eu si Redin vorbeam in barca.. dar nu prea vorbeam unul cu celalalt πŸ™‚ pentru ca nu ne vedeam πŸ˜€ In fine, trecem peste acest moment psihologic si pescuim in continuare, in fond descoperisem la ce trage si pe unde sta. Pescuim zonele de nuferi, pragurile cu canalele perimetrale, deschideri, nimic …. toate stiucile se incapatanau sa nu depaseasca 70 cm.

Incercam spinnerbaits, swimbaits, linguri, slidere de diferite dimensiuni dar tot cu acelasi rezultat. Spre final, incercam sa ajungem in alta incinta, care speram sa ne scoata la liman in ciuda apei tulburi. Nimic doar o stiuca mai mare scapata….Din pacate, nimic si incheim ziua, cu o usoara dezamagire. In acelasi timp barca lui Nini aduce la masurat niste stiuci mai frumoase ceea ce le ofera locul 4 per mansa si ulterior per concurs!

A doua zi, planul nostru era clar: mergem sa o “scoatem pe cea mare” apoi tinta la zonele de nuferi. Nu reusim sa o pacalim pe cumatra, si nici sa prindem ceva in zona startului…. Trecem mai departe.. pescuim zonele din capat, dar nu reusim sa punctam nimic peste 70cm. In plus, avem si foarte multe stiuci scapate…. e drept si manca destul de prost si timid.

In ideea de a salva prezenta, in fond era un concurs care se putea decide in ultima clipa, ne apucam sa cautam japse cat mai putin vizitate – doar eram la Periprava! Din pacate pentru noi saga continua si in ciuda eforturilor naostre de a trece prin stuf cu motorul electric…. nu reusim sa punctam stiuci mari… si terminam concursul pe penultimul loc πŸ™

Am zis penultimul? gresit! Dintr-o contestatie – in gluma evident – primim o pemnalizare de 2cm care ne mai coboara un loc. Motivul.. am avut distanta prea mica intre motoare πŸ™‚

Da recunosc, am avut toate conditiile, am avut cu ce pescui, am avut 2 motoare care ne-au permisa sa pescuim fara ancorare… din pacate.. se pare ca sunt si momente in care te uiti in sus spre varful clasamentului…. πŸ™‚

Asta nu ma poate impiedica sa precizez ca a fost poate cel mai interesant concurs la care am participat, Best 5 si 2 in barca… este – parerea mea, mult mai greu si iti cere cu totul alte tactici! De asemenea atmosfera in care s-a desfasurat cat si conditiile au fost foarte ok

Nu in ultimul rand… felicitari castigatorilor, care au reusit sa se adapteze foarte ok in coonditiile date!

p.s. la final.. imi aduc aminte de dedicatia primita de la Nini si Catalin: “si-mi vine cate-odata s-arunc… sculele… zilele …..cu mainile sus in aer”

 


sursa foto:Β PVTV.ro

Adauga un comentariu