ABT Banshee – imblanzitorul de stiuci – Testat PeApa!

August 13th, 2012 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, magazin pescuit, Testat PeApa

Imblanzitorul de trofee de stiuca, asa am putea numi swimbaiturile ABT Banshee dupa mai multe iesiri in Delta Dunarii. Si cu siguranta nu ne referim la momentele in care stiuca ataca orice ii trece prin fata.

Prezentare: Swimbaiturile ABT sunt concepute de Allen Borden (ex designerul nalucilor Strike  King) in ideea de a oferi o alternativa accesibila ca pret comparabil cu celelalte produse existente pe piata. Lansate la Icast 2011, Banshee au impresionat placut in primul rand prin evolutia  naturala in apa.

Toate nalucile ABT sunt finisate cu atentie si dispun de detaii realistice precum ochi 3D sau tehnologia “Natural Image Transfer”. Sunt echipate cu ancore foarte ascutite si rezistente, ce ofera o intepare ferma si sigura!

Disponibile in 3 marimi: 4.5″ (11cm) si 14 g, 6″ (15cm) si 40g  intr-o gama de culori naturale in permanenta extindere.  (exista de asemenea si  in marime 8″ (20cm) si 80g)

Teste PeApa: Primele dati am avut ocazia sa le pescuim intr-o incinta in zona de nord a Deltei, in care la un moment dat stiuca “se taiase” si nu mai ataca. Intr-un colt al incintei la intersectia canalelor perimetrale… locul arata prea frumos ca sa nu tina vreo cumatra. Insitam cu diferite naluci cu care prisesem pana atunci…dar fara rezultat. Lansez ABT Banshee Blue Back Herring de 6″ (15 cm) si la a doua lansare am un atac puternic si  o stiuca sarita de 5kg apare la sedinta foto.

Ulterior, am pescuit in zona de sud, unde de data asta avem o mai mare gama de forme si culori la teste. Eu am folosit un Banshee de 6″ Midnight Shad, in timp ce Sorin partenerul de barca, a testat cu succes Banshee Perch de 4″. trebuie sa recunosc, ca dupa Periprava a fost a 2-a lectie in care naluca mare nu insemna (neaparat) stiuca mare. Ca atare in primele lanseuri am avut 2 drilluri simultane: eu 2-3 kg, Sorin 4-6 kg. Ce a fost mai interesant era ca swimbaitul de 4.5″ era devorat, de cele mai multe ori fiind inghitit complet!

Placut a fost ca intr-o zi in care in afara de lingura nu prea manca la altceva, ABT a oferit recital… avand atacuri succesive si capturi pe masura.

Concluzii: ABT Banshee swimbait este o naluca specifica stiucii, ce poate fi pescuita atat pe recuperare continua sau jerkuita, animarea acesteia fiind doar o chestiune de imaginatie. Fiind o naluca slow sinking aceasta se preteaza perfect pescuitului atat in suprafata apei (recuperand rapid) cat si intre ape sau chiar atingand fundul apei.

Materialul este unul rezistent, dupa mai bine de cinci stiuci intre 2 si 5 kg avem doar urmele caracteristice de dinti. In schimb la Perch-ul de 4.5″ dupa cca sapte stiuci din care 2 sarite de 6kg, am observat o usoara indoire a unui brat al anncorei. Swimbaitul de 6″ nu  a avut nici cea mai mica urma de uzura a ancorelor.

Castabilitatea acestor naluci este una peste medie, nefiind nici o diferenta in lungimea lanseului intre cele doua dimensiuni, in ciuda diferentelor de gramaj.

Swimbaiturile ABT sunt disponibile in exclsuvitate la PeApa.ro

Adauga un comentariu