Apele s-au dezghetat… tu esti pregatit ?

February 20th, 2013 Postat in magazin pescuit, Pe Apa, Pescuit, Review, Uncategorized

fish

Lunga asteptare a luat sfarsit. Apele s-au dezghetat si putem merge din nou la pescuit.
Totusi, stim ca pestii inca se resimt dupa o perioada asa lunga de iarna si inca nu raspund la fel de bine la nalucile noastre cum o faceau in perioada mai calda. Asadar trebuie sa stim cu ce sa ne echipam trusele, astfel incat partidele de inceput de primavara sa se incheie si cu capturi.

In cazul in care pescuiti la salau, va propunem sa folositi softuri cu vibratie marunta (sau chiar inexistenta) de tip jerk sau worm, lestate pe jiguri cu gramaje mici.
Vorbim in special despre acele modele pe care atat noi, cat si o buna parte dintre amicii nostri PeApa, le consideram adecvate pentru aceasta perioada.
Modele precum Big Hammer Salt Shaker WormsLake Fork Swim’n Slug sauCastaic Baby Jerky J, sunt cunoscute ca fiind unelele dintre cele mai bune alegeri in aceasta perioada.
Pe de alta parte, nu ar fi rau ca intr-un colt al gentii sa fie si 1-2 plicuri de naluci cu impact puternic… Big Hammer, Kopyto… pentru ca in zilele de primavara, situatia se poate schimba de la o ora la alta, astfel ca putem gasi salaii in locuri atipice si trasaturi asemenea – ciocane sau fineturi! 😉

soft

Daca preferati pescuitul la stiuca, avem informatii ca Delta este dezghetata si stiucile de pe incinte se hranesc foarte bine. La cele naturale nu facem referire pentru ca momentan e prohibitie.
Daca alegeti o partida de stiuca, aveti grija sa nu va lipseasca din trusa Lake Fork Magic Shad, Spinnerbait-urile (de gramaj mare pe care sa le recuperati incet in substrat) si evident oscilantele cu portanta mare in apa precum Berti Gigant,Rublex Eira sau Lucky Red Tail.

pikes

lf

Suspiciunile sunt un lucru foarte valabil in pe vremea asta rece cand apa nu are mai mult de 4 grade. E oarecum logic ca daca pestii pe care noi ii avem ca si tinta, sunt inghetati si miscarile lor sunt minore tocmai pentru a prezerva caldura corpului, sa aibe semene de intrebare cand o naluca le trece prin fata in viteza mare si cu diferite jocuri sau oscilatii mari pe coloana de apa.

Ca si concluzie, pescuiti fin, cat se poate de fin, intarziati miscarile, miscorati din gramaje si inarmati-va cu rabdare. Partidele pe vreme rece par mai lungi, dar pot avea rezultate mai mult decat satisfacatoare daca sunt tratate cu atentie.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai bune naluci si sfaturi pe care le puteti utiliza in aceasta perioada.
Pentru gama completa de echipamente, naluci si accesorii, va invitam sa accesati www.PeApa.ro, iar consultantii nostri va vor ajuta sa va echipati trusele in cel mai scurt timp.

Adauga un comentariu