King Dawg – regele top water

March 1st, 2013 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, magazin pescuit, Review, Testat PeApa

Cu putin timp in urma la invitatia echipei PeApa.ro, am avut ocazia sa ajung in Delta Dunarii la o partida de pescuit. Cartierul general al taberei a fost fixat in Dunavat la Pensiunea Pike Inn. Si daca vorbim de Delta Dunarii, vorbim de stiuca, rapitorul nr.1 vizat de pescarii ce ajung in zona. Asa ca inarmat cu tot arsenalul, alaturi de amicii PeApa.ro am invadat teritoriile doamnei stiuci cu speranta ca vom avea o partida frumoasa de pescuit si cel mai important lucru o partida de pescuit din care sa invatam ceva!

Odata cu sezonul competitional incheiat, mi-am propus sa nu folosesc nalucile cu care eu in mod traditional pescuiesc la stiuca si sa pun accent pe naluci cu care nu prea am pescuit sau in care nu am capatat inca incredere. Zona in care am ales sa pescuiesc era o platforma cu apa mica 15 – 30 cm deasupra ierbii, brazdata de palcuri de nuferi, bradis si stuf rar. Pe ape adanci am mai pescuit, dar pe ape mici nu am avut ocazia prea des, asa ca era o buna ocazie sa imi perfectionez tehnica. Apa era cristal, foarte limpede, o “apa neagra” asa cum spun pescarii de stiuca. Aveam nevoie de o naluca care sa evolueze in imediata apropriere a peliculei de apa pentru a nu agata iarba pe ancore sau cat mai putina.

Cu ajutorul baietilor de la PeApa.ro am reusit sa testez un vobler nou ajuns pe meleagurile noastre de tip topWater : ABT King Dawg – marimea 5’si 3/4oz greutate (12.5cm si 21g). De la inceput pot sa spun ca este o naluca de care m-am indragostit. Este un topwater diferit de cele cu care am pescuit pana in prezent de tip stick, este un topwarer dotat cu bile si articulat cu o coada foarte realista ce scoate din apatie chiar si cele mai mofturoase stiuci. King Dawg poate fi pescuit în locuri inguste. Voblerul are doua ancore de o foarte buna calitate si foarte bine ascutite are o forma de “trabuc cubanez” si este articulat cu o coada ce imita foarte bine un peste momeala. Coada actioneaza ca o chila si adauga actiune la miscarea naluci. Voblerul este dotat cu ochi 3D, coada articulata este prinsa de corpul naluci cu inele din sarma otelita ce nu ruginesc, crescand semnificativ timpul de utilizare a voblerului. Culorile cu care am pescuit atat eu cat si colegii: Blueback Herring, Threadfin Shad, Baby Bass, Chartreuse Shad si Bone White, fac ca aceasta naluca sa semene perfect cu un peste prada.

Fata de alte voblere topwater am avut foarte putine rateuri, de obicei naluca este absorbita de peste, dar au fost cazuri cand stiuca a ratat de putin voblerul si s-a agatat in exterior de ancorele dure si foarte ascutite cu care este dotata naluca. Tehnica King Dawg se pescuieste cu tehnica “walking the dog”, voblerul va evolua in zig-zag, iar pe recuperare continua va avea o miscare serpuita ca a unui sarpe. Atacul asupra nalucii, mai ales in apa mica se va vedea inca de la faza de intenite de atac; practic in spatele voblerului vom vedea un val in forma de “V” facut de spatele stiucii, iar pe masura ce se aproprie de vobler “V- ul” capata un unghi mai ascutit si adrenalina va ajunge la cote maxime! 😀 Atacul este ceva deosebit ce numai un pescar ce a pescuit la stiuca cu Topwater poate spune. Momentul in care ataca este o adevarata explozie a apei. Uneori aceasta explozie are loc langa naluca, moment in care va trebui sa avem nervi de otel si sa continuam recuperarea voblerului, de multe ori stiuca revine si ataca din nou! La sfarsit trebuie sa spun ca momentele in care stiuca ataca un topwater sunt cu adevarat unice, eu m-am indragostit de acest stil de pescuit foarte spectaculos iar trusa mea de naluci de stiuca a mai castigat o naluca de incredere: ABT King Dawg.

Cu multumiri pentru Liviu Voicu – CSPR pentru acest “water drive test”!

Adauga un comentariu