Baitcasting low cost

April 10th, 2013 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, magazin pescuit, Testat PeApa

bait_1

Baitcasting, un termen ce a intrat in ultimii 5 ani in vocabularul a mare parte din pescarii din Romania, insa multi dintre noi fugim de acest stil de pescuit fie din cauza povestilor “pescaresti” cu peruci de le descalceai doar cu foarfeca fie din cauza sumelor destul de piperate ce se vehiculau pentru ca un baitcaster sa fie bun.

Cum concurenta intre producatori este mare, piata a fost invadata de o multitudine de mulinete de baitcast la preturi mai mult decat acceptabile insa eu voi vorbi de una care m-a impresionat cu adevarat, Team Dragon HS200iL.

De prima data cum am primit mulineta asta in magazin am simtit ca e cu totul si cu totul altceva fata de celelalte mulinete din aceeasi gama de pret. Se simtea mai inchegata, se invartea cu adevarat bine, era altceva.

Pe scurt, Team Dragon HS200il este o mulineta cu corp de aluminiu, o greutate de 223 grame, raport de recuperare 6,3/1, 9 rulmenti tratati anticoroziune plus 1 rulment pe role si o forta de franare de 5kg. Specificatiile suna bine, dar mai bine suna faptul ca aveam o etapa de open inainte in care puteam sa o testez la capacitate maxima.

Pentru test am imperecheat mulineta cu lanseta W&M Skeet Reese Jerk Bait/Top Water 6’8” putere de aruncare 1/8-1/2 oz si am trecut la treaba. Pot sa spun ca am ramas de-a dreptul surprins cand am aruncat cu cea mai mare lejeritate shaduri de 3” armate cu jiguri de 3gr, total nespecific unei mulinete de cast cu un pret sub 100 euro dar nu se da deoparte nici cu jerkuri de peste 40gr.

In cele doua zile ale etapei am “pedepsit” mulineta in cel mai crunt mod cu putinta pescuind foarte agresiv atat cu lanseuri foarte lungi dar si in maxim 5 metri de barca scotand stiucile de undeva de la 2-3 metri din stuf si cocioc fiind nevoit sa fortez limitele celor 5kg ale franei cat si angrenajele acesteia. Per total mulineta m-a ajutat sa aduc la barca peste 30 de stiuci cu greutati cuprinse intre 1 si 4kg fara nici cea mai mica problema.

bait_2

Si asta nu este tot. Desi mulineta are un pret foarte mic o radiografie a acesteia arata ca polonezii de la Team Dragon nu au facut deloc rabat de la calitate. E singura mulineta de cast, care in acest pret beneficiaza de pinion din duraluminiu imbracat in PTFE similar mulinetelor din clasele de top cum este Daiwa Pixy si frana cu disc de carbon. DA, exista si mulinete sub pragul de 100 de euro cu frana de carbon.

Deci, in cazul in care doriti o mulineta buna de cast la un pret mai mult decat decent, mertita sa luati in considerare si acest pui de Dragon.

Multumim pentru acest test colegului nostru George Mititelu – NauticLife Tulcea, pescar de competitie membru al Delta Spinning Club!

  1. 2 Rapunsuri pentru “Baitcasting low cost”

  2. Postat de narcis andrioaie la Apr 13, 2013

    shaduri armate cu jiguri de TREI GRAME???

  3. Postat de George Mititelu la Apr 15, 2013

    Da Narcis,exact cum am pescuit la Cormoran cu 3 si 5 grame. Setarile pe care le-am folosit au fost free spool si magnetica intre 5 si 8 pentru ca vantul a batut destul de tare dupa cum stii, cel putin in a doua mansa.

Adauga un comentariu