Greu si frumos in acelasi timp…

April 29th, 2013 Postat in Amici PeApa, concurs, Delta Dunarii, magazin pescuit, Pe Apa

Asa putem descrie prima etapa a Campionatului de Spinning desfasurata la Periprava weekendul trecut.

Pentru inceput, trebuie amintit ca bataile de cap privind transportul bagajelor, (deloc putine) au fost remediate datorita partenerilor nostri de la Porsche Bucuresti Vest 1 care ne-au pus la dispozitie un VW Amarok suficient de incapator pentru 4 oameni plus bagajele aferente.



Odata ajusi la Tulcea, a inceput eterna si fascinanta caratura de bagaje, baterii, motoare si barci 🙂 prin rapide si tractoare. Si iata-ne ajunsi la gazdele noastre de la Ultima Frontiera. Pregatim barcile si ne odihnim pentru etapa pe care o asteptam de mult timp!

La sedinta tehnica aflam sectoarele; eu cu Ovidiu vom pescui prima zi in incinta #8 – cea “tulbure” – dupa cum o stiu pescarii  din Periprava, in timp ce Andrei si Rares vor pescui in incinta cu apa limpede – incinta #9

Sambata dimineata surpriza! motorul meu tunat isi dezvaluie o latura intunecata 😀 si directia ma tradeaza – astfel ca am pescuit o mansa intraga asezand directia elicei cu mana :)… si incepem sa tatonam stufurile. Apa era mult mai limpede fata decat in alte dati, ulterior Sylvain ne-a spus ca inca nu apucasera sa stranga crapii.

Din cauza problemelor de motor, pescuiesc la adapostul peretilor de stuf, in timp ce Ovidiu “alearga” sa arda cat mai multa apa.  Incep cu spinnerbait Berti de 11 g culori fluo: chart orange, sau yellow-red-green, in timp ce Ovidiu alterneaza gumele cu linguri si cu spinnerbaits. Din pacate stiucile nu raspund si terminam mansa intr-un final cu prea putini pesti pentru a emite vreo pretentie la podium. Intre timp in partea celalata Rares face o figura frumoasa si iese pe locul 3 in mansa prinzand cu spinnerbaits de 7g (shallow killer) si cu LakeFork de 4.5″

MotorGuide Bulldog reprezinta un real avantaj in pescuitul de competitie si nu numai, la acesta etapa mai  bine de un sfert din concurenti au folosit motoare bow mount!

A 2-a mansa, am schimbat incintele, si pescuind in “cea limpede” am inteles ca este vorba in mare proportie doar de localizare. Stiucile erau cantonate in zona nuferilor si japselor din jur, unde odata ajuns am inceput sa prind cu o frecventa mare folosind o lingura Berti Linx nr 2 Silver. Intre timp Ovidiu – in aceeasi zona – prinde cu aceasi cadenta folosind un spinnerbait de 11g si alternand cu offset. Totusi nu suficient de multe pentru a evita o clasare in din pacate in mijlocul clasamentului.

Pentru a surprinde putin din atmosfera inceputului de mansa, atasam si cateva secvente surprinse de GoPro-ul atasat pe barca.

Un concurs pe cat de greu pe cat de frumos… si ca sa citez un alt amic pescar in aceasta competitie ” vezi Vlade… de asta nu reununt eu si nu cred ca voi renunta vreodata la concursuri” – pentru ca e atat de frumos!

Multumim si pe aceasta cale partenrului nostru VW AMAROK – pentru asigurare alogisticii deplasarii la aceasta etapa

 

Adauga un comentariu