Froggin’ @ Cormoran

July 15th, 2013 Postat in Amici PeApa, Delta Dunarii, Pescuit

Citind saptmana trecuta 87 frog tips mi s-a facut o pofta incredibila de topwater… si cum in weeknd urma o iesire in delta (deh Siriu era full)… am zis fie.. hai pe Cormoran.

Am prins evident si pe linguri si pe spinnerbaits, dar deliciul – in ciuda faptului ca “iarasi nu se prinde” – a fost pe topwater!

ABT King Dawg a fost cel care a facut incalzirea, oferind atacuri furibunde…. dar si poate captura zilei o stiuca sarita de 5kg care inghitise complet naluca, cand am adus-o la barca si m-am intins dupa GoPro sa o filmez dar a luat-o la fuga taiand desupra strunei…

Broastele ca delicatese!

Dar mi-am adus aminte de spusele lui Rares care ne povestea ca stiucile atacu orice topwatere fie stickbait sau popper, doar ca broastele ofereau cele mai putine atacuri.

Zis si facut si capturile nu au intaziat sa apara, fie ca vorbim de Rapture Dancer Frog sau cele de la Spro Dean Rojas Bronzeye Frog adrenalina era la maxim, atacurile survenind aproape la fiecare lanseu.

Fie ca atacau departe sau din contra ratau si ramaneau in zona barcii pt un nou atac, stiucile atacau cu frenezie aceste braste oferind poate cea mai spectaculoasa partida din vara asta… si evident trebuia sa fie topwater!

  1. Un raspuns pentru “Froggin’ @ Cormoran”

  2. Postat de Radu la Jul 29, 2013

    Ehe, broastele astea…..sunt o treaba…. Saptamana trecuta, profitand de un bilet de voie de la copii si sotie, cu care ma aflam la mare, la Neptun, ajung alaturi de bunul meu prieten Watermoccasin, la Murighiol, pentru o partida de pescuit la stiuca! Auzi, eu, pescar de crap, in delta la stiuca!…… Ajungem dimineata devreme si “zburam” spre incinta Cormoran, ajutati de Flash, desigur! Dupa ce scoatem apa din Laguna, montam motorul electric si pornim la drum, dar pornim vaslind prin covorul de alge ridicat la suprafata pe tot luciul de apa. Incepem destul de timid, cu un singur atac in prima ora, iar dupa un telefon de informare, ajungem intr-un loc cu o deschidre mai mare de apa. Incep atacurile, super spectaculoase, cu stiuci, apreciate de noi ca fiind peste 3 kg, sarind la cate 40-50 cm deasupra luciului apei. Drill-uri spectaculoase, multe, dar din pacate soldate toate cu rateuri. Era foarte greu de adus stiucile agatate in barca, din cauza kilogramelor de alge cu care veneau in cap! In fine, dupa, o zi de pescuit frenetica, am ajuns sa ma indragostesc de naluca asta, care desi, dupa ce am observat eu, produce rateuri, determina stiuca sa atace intr-un mod foarte spectaculos si ajuta pescarii mai putin experimentati sa nu agate naluca la un lanseu mai putin exact!

Adauga un comentariu