Vreme calda, peste mult

January 21st, 2014 Postat in Amici PeApa, magazin pescuit, Pe Apa, Pescuit

Vremea neobisnuit de calda din ultima perioada, nu a putut decat sa ne bucure pentru ca, sa fim seriosi, altfel trece ianuarie cand mergi la peste si nu iti ingheata firul prin inele.

Am primit feedbackuri de la multi amici PeApa din tara, bucurosi ca pot iesii linisititi la pescuit, basca, chiar si cu rezultate. Capturi de tot felul au fost semnalate printre pescari, iar hranirea pestilor este una pe cat de ciudata, pe atat de logica. Practic, pestii nu au nici ceas, nici calendar… singura lor metoda prin care pot deduce trecerea timpului depinde temperatura. Stim cu totii ca atunci cand apa se pregateste de inghet, pestii mananca tot mai slab, iar la dezghet pe masura ce apa se incalzeste, rapitorii sunt primii care incep sa se hraneasca, iar cand apa atinge macar 7-8 grade putem spune ca patul e facut si pestii sunt gata de depus.

Stiuca este singura care are metabolismul ceva mai inaintat fata de restul pestilor, ea depunand icrele undeva pe la 5-6 grade, in zone cu apa mica, pline de crengi si preferabil cu expunere la soare cat mai mare. Dar ce se intampla inainte de asta ? Ei bine, stiuca mananca si mananca mult! Nu se deplaseaza foarte mult pentru ca apa e inca rece iar ea are burtica plina, deci localizarea e cheie, dar daca ceva ii trece prin fata, nu isi permite sa faca mofturi.

Cele mai bune rezultate totusi se observa pe naluci de dimensiuni mai mari, dar neaparat in culori cat mai naturale, ceea ce inseamna ca daca tot face efortul sa manance, macar sa se merite. Personal prefer, softuri mari lestate foarte usor precum Lake Fork Boot Tail Shad 4.5″ Magic Shad sau Castaic Jerky J Swim 5″ Golden Shiner si lingurile mari cu portanta mare gen Rublex Eira Nr.3 ATR 18g sau chiar noul model de Eira Nr.3 ATR 12g, noutate special creata pentru Romania pentru 2014.

Cat mai tine vremea asta frumoasa (chit ca acum e cam mohorata, macar sunt temperaturi cu plus) va recomand sa iesiti PeApa, pentru ca numai asa puteti avea sanse sa prindeti ceva, orice… poate chair monstrul 😛

Adauga un comentariu