La multi ani BigHammer!

January 17th, 2011 Postat in Amici PeApa, magazin pescuit


Big Hammer a implint un an! La multi ani! Le-am adus de peste ocean, le-am vazut, le-am pescuit si, cel mai important, nalucile Big Hammer au ajuns la pescarii din Romania. In 2010 Big Hammer a dovedit ca prinde (si inca bine) si pe apele noastre. Salai, stiuci, bibani, somni… Randurile de mai jos sunt doar o continuare….

Anul 2010 a  trecut repede, ca un vis… Multe planuri, proiecte si putin timp in care sa stam detasati si sa le admiram pe masura ce se implineau.

Unul din proiectele noastre, ale echipei PeApa, a fost  sa aducem swimbait-urile Big Hammer in Romania si mai ales sa le popularizam printre pescarii de la noi. De la gand la fapta nu a fost decat un pas, asa ca am dat green-light proiectului si am lansat comanda. Cand le-am vazut prima oara si eu si Vlad eram ca doi copii in camera cu jucarii: am desfacut toate cutiile, le-am pipait, mirosit… si da eram entuziasti :D.  Doar frigul de afara umbrea putin bucuria iar asteptarea primaverii parea fara sfarsit.


Dar primavara a venit si ne-am gandit ca cea mai buna cale de a populariza Big Hammer este sa mergem la targurile de profil, unde pescarii sa le poata vedea, atinge si (mai ales) sa-si poata forma o parere.  Am fost la cele 2 targuri (AVP si SuperPescar) din primavara si putem spune ca, poate si alaturi de factorul  “noutate”  sau  iarna lunga, Big Hammer a avut parte de o primire entuziasta din partea pescarilor, gama foarte larga de culori si dimensiuni disponibile, reusind sa acopere cele mai variate gusturi.

Daca la primul targ pescarii le-au apreciat  si cumparat, deja la al-2-lea targ am primit primele pareri ale pescarilor: sunt bune! Prind! Si chiar din cei mari: poze aratate pe telefonul mobil, salai de 2-5kg… si vorbe specifice: ” la culoarea #2″ si la #7 si la #81. 😀 . Cat despre noi (eu si Vlad) ce sa zic? Ardea inima in noi sa mergem sa le pescuim… sa prindem si noi salaii din poze :).
Dar gata cu targurile si expozitiile! Dam bice, rezolvam ce aveam pe la birou si rupem o zi libera intr-o vineri la inceput de Aprilie. Directia Valea Argovei si pescuit exclusiv Big Hammer.

O zi splendida, cu multe capturi, care ne-au confirmat si ne-au dat incredere… A fost un antrenament binevenit inainte de concursul de pe Sarulesti. La concursul de la Sarulesti am avut de asemenea rezultate bune la Big Hammer, chiar daca usor diferentiat: eu am prins in prima mansa 7 din cei 8 salai la “salt worms” in timp ce Vlad a prins la swimbait-urile de 3 si 4″ in diferite culori. Dupa concurs aveam sa aflam ca mai multi concurenti au avut rezultate bune la Big Hammer; castigatorul concursului, Cristian Bunghez  avea sa ne spuna ca a pescuit si el cu Big Hammer.

Apoi a venit vara si dupa cateva partide reusite  pe lacurile din jurul Bucurestiului, odata cu sfarsitul prohibitiei, am inceput sa iesim pe Dunare in cautarea salailor din vis. Dar vara lui 2010 a fost una dintre cele mai capricioase, cu ploi multe si cote foarte mari pe Dunare… astfel ca rezultatele au fost simbolice… cand si cand cate 1-2 strapazani. Daca pe Dunare din cauza cotelor mari si a apelor tulburi nu prea s-a putut pescui, pe lacuri si pe afluentii Dunarii situatia era mult mai buna, astfel ca din informatiile primite, Big Hammer avea mare trecere in randul salailor pe Olt sau la Portile de Fier…  Aceleasi vesti bune si din locatiile clasice ale pescarilor din sud: Gostile, Valea Argovei sau Sandulita.

A venit toamna si primul eveniment competitional notabil a fost concursul de la Valea Argovei… unde am reusit sa ma clasez in primii 100 😀 (cred ca pe locul 12-13 in concurs si pe locul 5 in clasamentul general al turneului Open). Am prins multi foarte multi salai pe Vale, dar destul de putini punctabili, totusi am avut un salau de 66cm la “eternul si fascinantul” Silver Phantom 3″ (speram sa fie captura concursului – n-a fost) iar Vlad “a reusit” sa scape un salau mare care a poftit la un Firetiger de 3″ …. Foarte mare, cred eu, dupa tonul tremurat al vocii lui: “aaaam scapat unuuul mare de tooot” :(.

Si in toamna am participat la targurile AVP si SuperPescar unde nalucile Big Hammer s-au bucurat de acelasi succes ca si in primavara!

Acest lucru ne-a confirmat ca nu am investit timp si pasiune in van, ci din contra, nalucile si-au facut datoria si in toamna – iarna 2010, si dorim si pe aceasta cale sa  va multumim pentru incredere. Am stat la povesti despre concursuri sau pescuituri unde am testat diverse naluci… plastice, voblere… si cate si mai cate…

Intre timp, toate aceste evenimente se completau cu poze si filmulete primite pe email de la amicii PeApa.ro. Pe cele mai semnificative le-am publicat pe blog!

Una peste alta, a fost un an plin de evenimente si de realizari (credem noi), iar printre cele mai mari – si ne mandrim cu asta –  este ca acum tot mai multi pescari au auzit sau au pescuit cu Big Hammer. Pescari fiind le-am testat cot la cot cu Andrei, Dragos, Edi, Dan, Sorin, Vlad, Ovidiu, Marian, Mishu, Bogdan, Cristi, Catalin, Razvan… oricare din numele astea fiind eu, tu, el… un pescar oarecare. Si tot ca pescari ne-am bucurat cand am auzit ca oricare din cei de mai sus a prins un salau, iar la intrebarea “la ce?” , raspunsul “la Big Hammer” nu putea decat sa ne bucure.

Acum, ca un punct de vedere persoanal, la inceput de 2011 pot sa spun ca Big Hammer va fi mereu in punga cu plastice (da, inca le tin in punga :P) indiferent ca merg la pescuit pe Dunare sau la concursuri. Si desi incerc sa reduc cat mai mult din zecile de plicuri cu plastice… nu vor lipsi Firetiger, Wookie Wacker, Silver Phantom, Ripper, White Zombie, etc… (stiu ca Vlad ar adauga in ceea ce-l priveste BaySmelt si Pacific Chovy)
De asemenea, worms 4″ pt balta si chiar 5″ pt Dunare.

… iar in ceea ce priveste un punct de vedere comun, pentru a sarbatori implinirea primului an, noi la PeApa.ro, facem cinste si oferim o reducere de 15% la comenzile pentru naluci Big Hammer. Oferta este valabila pana la 15 Februarie 2011 in limita stocului disponibil…
Cum afara mai e putin si vine primavara, ne verificam si noi trusele si completam  culorile ce ne lipsesc sau care credem noi ca sunt mai prinzatoare, astfel ca sezonul 2011 ne va gasi mai pregatiti ca niciodata 🙂

  1. 7 Rapunsuri pentru “La multi ani BigHammer!”

  2. Postat de Blajinu' la Jan 18, 2011

    Naluci extraordinare, se incadreaza perfect intr-o nisa bine definita a combinatiilor de culori si actiuni. La mai mare!

  3. Postat de rares la Jan 21, 2011

    la multi ani cu cati mai multi pesti prinsi pe Big Hammer ! 😉

  4. Postat de vlad la Jan 24, 2011

    multumim pentru aprecieri.. si va dorim acelasi lucru sa aveti aprte de fire intinse de pesti @ BigHammer 🙂

  5. Postat de LupulMoralist la Jan 26, 2011

    cate naluci big hammer ati vandut? 🙂

  6. Postat de vlad la Jan 26, 2011

    @LupuleMoralist daca ne intrebi de naluci.. probabil cateva zeci de mii bune, dar cel mai placut este sa aflam ca multi pescari prind cu ele… ne bucuram sincer pentru cei ce simt cu adevarat ce inseamna o “lovitura de ciocan”.

    (si) Eu personal am zeci de plicuri de diverse culori marimi – 3″, 4″, 5″.La fel de advarat e ca am mii de plastice… unele in truse, pungi, prin beci (sper sa nu vada sotia comentul) 😛

  7. Postat de LupulMoralist la Jan 27, 2011

    frumoase cifre! la mai mare! (si la naluci vandute si la salai prinsi)

    ovidiu, ce sanse crezi ca sunt sa scoti anul asta un vampir de 10 kg?

  8. Postat de ovidiu la Jan 30, 2011

    e greu de estimat…
    Spun asta pentru ca ma astept sa-l prind pe “acel salau” pe Dunare iar Dunarea de 2 ani are niste cote mari…+2,3m fata de media anilor 2006, 2007, 2008… iar asta influenteaza foarte mult pescuitul pe Dunare. Iar semnele sunt destul de urate si anul asta… cota mare chiar si acum pe ger cand de obicei Dunarea scadea…, va veni primavara cu dezghetul si inundatia…
    Pastrandu-mi optimismul, sper sa prind 2 salai de 2 cifre in aceiasi zi..chiar daca pana acum nu am prins niciunul 🙂

Adauga un comentariu